Jornada El dret dels infants a la ciutat

01/12/2016 08:00 h

IMEB

Jornada ‘El dret dels infants i adolescents a la ciutat. Millorem el nostre espai públic’ i amb “Camí escolar, espai amic” i altres experiències.

Com transformar l’espai públic de la ciutat per poder viure-hi millor la infància i l’adolescència? Com fer que els nois i noies esdevinguin també protagonistes d’aquesta transformació? Aquesta és la premissa a partir de la qual se centraran els diferents converses, experiències, debats, xerrades i tallers que es duran a terme en el marc de la jornada El Dret dels infants a la ciutat. Millorem el nostre espai públic amb “Camí escolar, espai amic” i altres experiències, que coorganitzem IMEB i Institut Infància i Adolescència. La jornada, que tindrà lloc el proper 15 de desembre a l’Espai Jove La Fontana i està oberta a tota la ciutadania, té per objectiu posar el focus sobre la necessitat de repensar i transformar la ciutat per fer possible que s’hi pugui viure millor la infància i l’adolescència, entenent que així s’aconsegueix una ciutat millor per tota la societat.

Iniciarem la Jornada amb el  pedagog especialista en infància i ciutat, Sr.Francesco Tonucci, i l’arquitecta i urbanista experta en cooperació ciutadana en el territori, Sra. Itziar González, que dialogaran sobre com millorar l’espai públic perquè esdevingui un entorn més educatiu i comunitari per a la infància i l’adolescència. Posteriorment s’obrirà el diàleg amb un grup de nois i noies de quatre centres educatius que han estat treballant les seves propostes de millora de l’entorn a partir del projecte ‘Camí escolar, espai amic’. La sessió de matí s’arrodoneix amb un tast d’experiències sobre infància, adolescència i espai públic a Barcelona amb més d’una vintena d’experiències impulsades per centres escolars, entitats socials, iniciatives comunitàries i l’ajuntament.

A la tarda tindrem  quatre tallers simultanis oberts a la ciutadania en què es debatrà sobre la dimensió educativa de l’espai públic i la participació dels infants, el joc i la trobada als carrers i places, l’acció comunitària i la mobilitat, a partir d’una presentació inicial de persones especialistes. Finalment hi haurà una entrevista oberta al Sr. Tonucci per part del periodista Sr. Carles Capdevila i conclourà la Jornada l’Alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau.

Podeu consultar el programa aquí i formalitzar la vostra inscripció a través d’aquest formulari. L’aforament és limitat i es tindrà en compte l’ordre d’inscripció.