La 41a Zurich Marató Barcelona canvia el circuit i serà més pla i més ràpid

12/02/2019 11:13 h

Institut Barcelona Esports

El proper 10 de març se celebra una nova edició de la Zurich Marató de Barcelona, el gran esdeveniment esportiu de ciutat. I en aquesta ocasió, la prova presenta un gran canvi respecte els anys anteriors: el recorregut. Després de 13 anys amb pràcticament el mateix traçat i sense modificacions importants, l’organització de la cursa ha decidit incloure diferents variacions per aconseguir un traçat encara més ràpid.

Els principals motius dels canvis han estat reduir l’altimetria del circuit i evitar alguns dels girs més complicats que hi havia. Alhora, s’ha buscat carrers rectes i amplis per on fos possible imprimir un ritme fort i constant per part dels corredors.

La Zurich Marató 2019 reduirà en més d’un 10% el desnivell acumulat en els seus 42.195m respecte a l’edició 2018, fet que suposa una millora destacable de cara a millorar els temps aconseguits per part dels corredors. Tot i això, seguirà recorrent els principals punts emblemàtics i d’interès turístic de la ciutat en un traçat pla i suau que permetrà als corredors i corredores populars facilitar les coses de cara a completar la prova.

Aquestes són algunes de les principals modificacions:

  •  (al voltant del km 2,5). Si bé en la passada edició la cursa pujava per la Carretera de Sants fins a l’avinguda de la Diagonal, al 2019 anirà per la Travessera de les Corts, deixant el Camp Nou a mà esquerra. Així doncs, s’eliminen els girs per Avinguda Madrid i pel Carrer Numància, que resultaven molt tancats, i s’ofereix una llarga recta que facilita la velocitat als maratonians.
  • (al voltant del km 10). En el seu pas per passeig de Gràcia, la cursa pujava recta fins a l’alçada de Diagonal, un tram que es feia pesat per a gran part dels corredors. Ara, giraran per Carrer d’Aragó a mà esquerra i reprendran per Carrer de Mallorca per anar a buscar el Carrer de València.
  • (al voltant del km 39). Al 2019, els maratonians ja no hauran d’afrontar un dels trams més complicats quan, després de 39km, havien de superar els últims 3.000 metres amb un llarg Paral·lel abans de veure la meta. El nou traçat portarà els corredors per la Ronda Sant Pau i el Carrer de Sepúlveda i farà més amena aquesta pujada atenent una de les grans demandes populars.

La presentació del nou recorregut es va realitzar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, i va estar presidida per la comissionada d’Esports, Marta Carranza, que va assegurar que “teníem clar que volíem canviar el recorregut per millorar. Serà més ràpid, més pla i més suau. Així, afavorirem millors marques i la participació popular. A més, seguirem sent un referent europeu. La Zurich Marató de Barcelona seguirà sent de la ciutat i dels seus barris“. L’any passat, unes 300.000 persones van sortir a animar durant la cursa.

Simultàniament a la presentació del nou recorregut, es va realitzar el primer entrenament oficial de la prova amb uns 400 atletes, que van desafiar la pluja. Tot i això, i degut a l’empitjorament de les condicions meteorològiques, finalment es va haver de suspendre l’entrenament.

Notícies relacionades