La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona és la millor biblioteca pública del món

21/08/2023 16:37 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest dilluns, 21 d’agost, durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per l’IFLA a Rotterdam, s’ha lliurat el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 a la Biblioteca Gabriel García Márquez. La biblioteca compartia nominació amb les biblioteques Janez Vajkard Valvasor Krškov Public Library (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina). A l’acte hi han assistit la directora de la biblioteca, Neus Castellano, i el gerent de Biblioteques de Barcelona, Ferran Burguillos.

La Biblioteca Gabriel García Márquez s’afegeix a la prestigiosa llista de biblioteques que han rebut aquest reconeixement, les darreres han estat: la Missoula Public Library (EUA), Deichman Bjørvika (Noruega) i l’Oodi Helsinki Central Library (Finlàndia).

El jurat del Premi Millor Biblioteca Pública valora, entre d’altres, la interacció amb l’entorn i la cultura local de la biblioteca, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i connexió social, la digitalització i solucions tècniques dels serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca Nacions Unides i la visió global del servei que estableix l’IFLA.

La biblioteca, inaugurada el maig de 2022, obra de l’estudi SUMA Arquitectura, és un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta vista de gairebé 4.000 m². Ja el 2022 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’Arquitectura, Urbanisme i Disseny.