La Biennal de Pensament posarà la ciutat a debat

La Biennal de Pensament és un esdeveniment cultural per debatre, pensar i reflexionar sobre el paper de les ciutats del segle XXI davant dels reptes de la societat contemporània. Del 15 al 21 d'octubre, a diversos espais de Sant Martí i de la ciutat.

08/10/2018 10:35 h

Redacció

La Biennal de Pensament “Ciutat oberta” es planteja com una oportunitat per celebrar la riquesa humana de les ciutats, per convidar la ciutadania a pensar, debatre i imaginar la ciutat que coneix amb uns altres ulls.

Es faran 64 activitats entre el 15 i el 21 d’octubre en què es parlarà d’innovació tecnològica, arquitectura i art, però també de cultura, convivència i col·laboració. La programació però, s’estendrà fins a mitjan desembre amb 60 activitats més.

Durant la setmana de la Biennal, personalitats i professionals d’arreu, dels àmbits de la filosofia, del pensament, la tecnologia o l’ensenyament, arquitectes, activistes i periodistes, participaran en les diferents activitats, xerrades, taules rodones, debats, tallers i conferències  per trobar respostes conjuntament amb relació als canvis que s’acosten i com afrontar-los per fer de les ciutats del segle XXI unes societats més justes i solidàries.

La Biennal, a Sant Martí

Tots els districtes de la ciutat seran part activa de la Biennal de Pensament, que desenvoluparà la programació en 88 espais de la ciutat. Hi participaran, en total, 142 professionals locals, nacionals i internacionals, i 153 entitats implicades.

LA PROGRAMACIÓ PER ESPAIS, A SANT MARTÍ

Disseny Hub Barcelona
Centre Cultural La Farinera del Clot
Llibreria Pebre Negre
Edifici MediaTIC
Sala Beckett
Hangar
La Escocesa
Biblioteca Sant Martí de Provençals
Centre Cívic Sant Martí
Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert
Llibreria Bolibloc

La transversalitat del canvi

L’esdeveniment es desenvoluparà a través de quatre itineraris diferents que permetin explorar tots els camps susceptibles de transformar les nostres ciutats:

  • “Ciutat democràtica”: planteja converses, debats i activitats diferents per avançar cap a una societat plenament democràtica, sense exclusions.
  • “Ciutat digital”: es plantejaran les oportunitats i els reptes que planteja la revolució tecnològica a les ciutats, i es farà a través de tallers, conferències i activitats participatives.
  • “Ciutat diversa”: entenent la diversitat en totes les formes —de gènere, culturals, de mobilitat—, es debatrà com conviure mitjançant el reconeixement de la diferència en l’itinerari.
  • “Ciutat habitable”: planteja preguntes a l’hora de pensar el futur de la ciutat entesa com un conjunt d’habitatges, espais públics i equipaments, així com la recerca de respostes entorn dels problemes d’especulació immobiliària i de gentrificació.