La Casa del Rellotge està d'aniversari

14/10/2014 08:44 h

Sants-Montjuïc TV

La Casa del Rellotge compleix 30 anys d’història. El centre cívic de la Marina es va inaugurar el 23 de juny de 1984 i des d’aleshores ha treballat per tal d’adaptar-se a les necessitats del barri.

En els seus orígens, en plena efervescència de l’associacionisme, el centre cívic bàsicament era un lloc de reunió, però això a poc a poc ha anat canviant. Actualment ofereix més d’una trentena de tallers que van des de les arts plàstiques fins a la informàtica, el ioga o els estiraments i té més de 300 talleristes cada trimestre.

Antigament, l’espai que avui ocupa la Casa del Rellotge era una fàbrica d’estampats. S’anomenava Ca l’Erasme, fins que el 1918 la va comprar el Sr. Farrero per convertir-la en una indústria de galvanitzats. Amb la guerra això va canviar: els obrers van prendre el control de la indústria i van començar a fabricar-hi armament bèl·lic. El 1965 va tancar portes i 19 anys més tard es va inaugurar el que avui dia és el centre cívic del barri de la Marina. “Tothom coneix la Casa del Rellotge. Ja sigui perquè hi ha tingut alguna vinculació o perquè és un lloc històric del barri”, afirma Gemma Escribà, directora del centre cívic.

El nom de l’equipament no és casual. És un homenatge a un dels elements més característics de l’edifici original, que tenia una torre amb un rellotge. No s’ha pogut conservar fins als nostres dies, però la façana del centre cívic també té un rellotge que recorda el passat.