La “Cimera de Defensors de Drets Humans 2018”, oberta a la presentació de candidatures fins a l’1 de setembre

24/08/2018 11:43 h

Juan Rivas

Fins a l’1 de setembre de 2018  les organitzacions o persones defensores de drets humans poden presentar les seves candidatures per participar en la “Cimera de Defensors de Drets Humans 2018” (Human Rights Defenders World Summit 2018). Aquesta tindrà lloc els dies 29-30-31 d’octubre a Paris i aplegarà més de 150 persones defensores de drets humans. La participació es fa efectiva enviat una sol·licitud a través del propi web de la cimera.

L’organització de la cimera va a càrrec de 8 entitats de drets humans, entre les quals hi ha Front line defenders, Amnistia Internacional o Association for Women’s Rights in Development (AWID). Aquesta conferència internacional es fa als 20 anys de la Declaració de les Nacions Unides dels Defensors de Drets Humans, quan es va realitzar també una primera cimera. La intenció d’aquesta cimera és fer un balanç 20 anys després de la declaració i fer una planificació de cara als 20 anys pròxims, el 2038.

Des de la cimera defineix una persona defensora de drets humans com: “persones de tots els gèneres, edats i identitats que actuen pacíficament en defensa dels drets humans. Són persones i grups que desafien totes les discriminacions, treballen per promoure els drets fonamentals i crear societats més justes i inclusives.” La convocatòria està oberta, i de moment la participació de persones defensores és molt diversa en l’àmbit de de perfils i de països.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes associades a la notícia