La Diada als barris

08/09/2016 15:46 h

Ajuntament de Barcelona

Conferències, ofrenes florals, música, cultura popular… La celebració de l’Onze de Setembre als barris de la ciutat té tots aquests ingredients. En molts dels actes, les entitats i els districtes s’uneixen per garantir que la Diada arribi a tot arreu.

A Sarrià – Sant Gervasi, l’acte de la Diada se celebrarà dijous i consistirà en una actuació musical de l’Orquestra Barroca de Barcelona, que tindrà lloc a la plaça del Consell de la Vila, a les 19.30 hores.

El mateix dia, a les Corts s’ha organitzat una sortida cultural al Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx amb el títol “Onze de Setembre: una derrota o una resistència a ultrança?”, i dissabte hi ha la Marxa de Torxes, amb sortida a la Torre Rodona.

A Sant Martí, un dels promotors de la Marxa de la Llibertat, Arcadi Oliveres, explicarà què va representar aquest moviment, que el 1976 va recórrer bona part del país amb el lema “Llibertat, amnistia i Estatut d’autonomia”. Això serà divendres a les 19.00 hores a l’Auditori de Sant Martí.

El mateix dia, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc el “Memorial 11 de setembre al Guinardó!”, a la plaça de Salvador Riera, al districte d’Horta-Guinardó. Hi haurà música, parlaments i una ofrena. Recordem que en aquest districte és on tindrà lloc, l’11 de setembre, l’acte d’homenatge al president xilè Salvador Allende.

A Gràcia els actes es concentren el dissabte. La tarda començarà amb un taller infantil, seguit de l’ofrena floral davant del Monument a Pompeu Fabra. També s’ha organitzat una lectura de poemes i l’actuació de l’Orfeó Gracienc. A més, les entitats participaran l’endemà en l’ofrena al Monument a Rafael Casanova.

A Sant Andreu l’ofrena floral tindrà lloc a la capella dels Segadors, també dissabte. Prèviament, el vicepresident del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias explicarà el paper que Sant Andreu de Palomar va tenir en la Guerra de Successió i el setge de 1713-1714. I l’Orfeó L’Eco de Catalunya serà l’encarregat de cloure l’acte. També hi haurà una ballada de sardanes.

Nou Barris vestirà de gala el pati del Districte i convidarà el veïnat a gaudir de l’acte commemoratiu. La tarda de dissabte, a partir de les 18.00 hores, hi trobareu música i festa, amb la Societat Coral L’Ideal d’en Clavé, la Coral Canticòrum i la Banda Simfònica Roquetes de Nou Barris i els gegants.

Bona Diada a tothom!