La discriminació a Barcelona en temps de COVID-19

22/05/2020 08:45 h

Drets de Ciutadania

La discriminació que pateixen algunes persones per raó del seu origen nacional o ètnic, orientació sexual i identitat de gènere, discapacitat, o qualsevol altre motiu, és encara un problema greu a la nostra societat. La situació provocada per la COVID-19 està generant nous casos de discriminació entre el personal sanitari i persones d’origen xinès, entre d’altres, a banda d’afectar especialment a col·lectius vulnerabilitzats, com la comunitat gitana, les persones amb discapacitat o col·lectius LGTBI.

Per tal de fer-hi front, des de l’Oficina per la No-Discriminació, la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a Víctimes de Discriminació, i el Centre de Recursos en Drets Humans, s’organitza un debat virtual amb les entitats de la Taula el pròxim 27 de maig, a les 17.30 h. A la trobada es debatrà de quina manera ha afectat la COVID-19 a les discriminacions i quins són els reptes actuals per lluitar contra la discriminació.

El debat serà obert a la ciutadania, i s’estructurarà en una primera benvinguda a càrrec del regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra; la presentació dels principals resultats de l’Informe de la discriminació a Barcelona, que elabora anualment l’Observatori de les discriminacions – format per l’OND, el CRDH i la Taula d’entitats -, i un darrer bloc de debat amb les entitats que conformen la Taula d’entitats, moderat per la periodista Montse Santolino.

La Taula d’Entitats està formada per: Acathi, Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, Bayt al-Thaqafa, Cepaim, Dincat, Federació ECOM, Federació Salut Mental Catalunya, Federació Veus, Fil a l’agulla, Fundació Secretariat Gitano, Gais Positius, Irídia, Observatori contra l’Homofòbia, Plataforma per la Llengua, Sindicat de Llogateres, SOS Racisme Catalunya, Unión Romaní i Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar.

Podreu accedir al debat a través del següent enllaç (ID: 834 2137 0452).