La Festa de la Ciència oferirà prop de dues-centes activitats de divulgació científica i tecnològica

Dues-centes activitats, 27 espais i la implicació de més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Aquestes són les xifres de la quinzena Festa de la Ciència, que el 28 i 29 de maig omplirà la rambla del Raval i altres espais propers de recerca, experiments, tallers, espectacles, jocs, itineraris, visites, microxerrades, debats i un munt de propostes més per a públics de totes les edats. Emmarcada en el pla Barcelona Ciència 2020-2023, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per afavorir el diàleg entre la ciència i la societat des d’una perspectiva lúdica i oberta torna amb tota l’esplendor d’abans de la pandèmia.

19/05/2022 17:47 h

Octavi Planells

La quinzena edició de la Festa de la Ciència oferirà prop de dues-centes activitats de divulgació científica i tecnològica. Enguany, el centre de la festa seran la rambla del Raval i la plaça de Vázquez Montalbán, on es concentraran la majoria de les activitats. No obstant això, en altres punts del barri, com ara les reials acadèmies o l’Institut d’Estudis Catalans, també s’han programat algunes activitats. La festa d’aquest any ha implicat més de cent cinquanta centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat i de l’àrea metropolitana.

Amb la celebració al barri del Raval es posa en marxa un nou model de festa descentralitzat amb què se cerca la implicació de les entitats de la zona. És per això que en aquesta edició de la festa una vintena de les entitats que hi participen activament són del Raval. En els pròxims anys l’esdeveniment es traslladarà a altres barris de la ciutat.

D’altra banda, la festa coincideix amb diferents efemèrides relacionades amb l’àmbit científic i mediambiental que tindran força presència en les activitats d’enguany: el Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030), l’Any Internacional de la Pesca i l’Aqüicultura Artesanals, l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible i l’Any Internacional del Vidre.

Trobareu tota la informació al web de la quinzena Festa de la Ciència.

 

Etiquetes associades a la notícia