La Font Màgica estrena l’horari de primavera

La Font Màgica i les fonts ornamentals de Barcelona s’adapten a l’horari de primavera fent coincidir l’inici dels espectacles amb la posta de sol, d’acord amb criteris de sostenibilitat i de racionalització horària.

04/04/2018 10:15 h

Ecologia Urbana

La Font Màgica i les fonts ornamentals de Barcelona començaran a funcionar dijous, 5 d’abril, en l’horari de primavera. En aquest sentit, des del 5 d’abril fins al 31 de maig, la Font Màgica oferirà les tradicionals coreografies de llum, color i música els dijous, divendres i dissabtes, de les 21.00 a les 22.00 hores; les coreografies començaran a les 21.00 i a les 21.30 hores.

La Font Màgica adapta l’inici dels espectacles a la posta de sol, d’acord amb criteris de sostenibilitat i racionalització horària.

La graella d’espectacles de la Font Màgica és variada, combina diferents estils i incorpora música actual. Es manté el piromusical de l’any passat dedicat als Jocs Olímpics de Barcelona, de l’any 1992; a la ciutat de Reykjavík; al compositor Enric Granados, i a artistes desapareguts com Leonard Cohen, George Michael, Pere Tàpias i Chuck Berry.

La font també manté els espectacles amb música de cinema, amb èxits de pel·lícules com Rogue One, Harry Potter i les relíquies de la mort Iron Man 3; amb èxits pop-rock d’intèrprets com Oasis, Queen, Madonna, George Michel i U2, i èxits actuals, amb composicions de Justin Timberlake, Bruno Mars, Mark Ronson, Coldplay i Lady Gaga. Així mateix, es continuaran oferint els espectacles de més èxit, com els que incorporen música clàssica o El cant de la senyera.

Pel que fa al funcionament diürn ornamental de la Font Màgica i de les fonts de l’eix Maria Cristina, es manté l’horari actual: els diumenges i els dilluns festius, d’11.00 a 15.00 hores, i els dies feiners, d’11.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores.

Altres fonts ornamentals

Pel que fa a altres fonts que ofereixen espectacles amb música, els horaris seran els següents:

  • Fonts Bessones, plaça de Catalunya: divendres i dissabtes, de 21.00 a 22.00 hores.
  • Fonts de Can Fabra i de Manuel de Falla, parc de Josep M. Serra Martí, a Canyelles: divendres i dissabtes, de 20.00 a 21.00 hores.
  • Fonts del parc de les Rieres d’Horta, del cobriment de les vies de Sants i de Baró de Viver: de dilluns a diumenge, de 20.00 a 21.00 hores.
  • Fonts situades als eixos de la Gran Via i al passeig de Gràcia: d’11.00 a 22.00 hores.
  • Fonts de l’interior dels parcs: d’11.00 a 20.00 hores.

La resta de fonts funcionaran a l’estiu d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores.

Web de la Font Màgica

La Font Màgica és l’element principal del conjunt de cascades i llacs de l’eix Maria Cristina, a Montjuïc, que va des del Palau Nacional fins a la plaça d’Espanya. La Font Màgica rep al voltant de 2,5 milions de visitants l’any, cosa que l’ha convertit en una icona de la ciutat reconeguda arreu del món.

La Font Màgica disposa d’un espai destacat en el web municipal lameva.barcelona.cat. Hi podeu accedir fent clic sobre www.barcelona.cat/fontmagica.

Al web trobareu tota la informació sobre els horaris de funcionament de les fonts i dels espectacles, i sobre la història d’aquesta magnífica obra d’enginyeria construïda amb motiu de l’Exposició Universal del 1929 per Carles Buïgas. També hi descobrireu que des de fa uns anys la font funciona amb criteris sostenibles, fent servir aigua freàtica i leds.

Etiquetes associades a la notícia