La Jean Bouin celebra la 91a edició

23/11/2014 13:02 h

Max Ledo

Nascuda l’1 de febrer de 1920 per iniciativa d’un grup de periodistes amants de l’atletisme, la Jean Bouin és la cursa més antiga de l’Estat espanyol i la segona d’Europa. En aquesta 91a edició hi ha participat més de 15.000 atletes en les quinze curses diferents que engloba la prova.

Vídeo ‘La Jean Bouin celebra la 91a edició’

La Jean Bouin ha celebrat la seva 91a edició amb un èxit rotund. Més de 15.000 corredors i corredores han participat en les quinze curses diferents que engloba aquesta mítica prova barcelonina. En aquest sentit, Maite Fandos, tinenta d’alcalde d’Esports ha afirmat: “91 edicions són moltes. Això demostra l’esperit d’aquesta ciutat i a més a més de ser la cursa degana hi poden córrer des d’esportistes d’elit fins a nens”. La cursa està organitzada per Mundo Deportivo i la primera sortida s’ha donat a les 9 h del matí des de l’Avinguda Rius i Taulet.

A més de ser la cursa degana d’Espanya, la Jean Bouin combina l’atletisme d’elit amb el de promoció. De fet, hi ha dotze curses per a federats i escolars, una per a esportistes discapacitats i dues per a corredors populars i veterans. Les que han acollit més participants han estat les de categoria Open, de 5 i 10 quilòmetres respectivament. En l’Open 5k, els guanyadors han estat Alejandro Rodriguez (15’00”) en cateogria masculina, i Victòria Sauleda (17’08”) en femenina. Pel que fa l’Open 10k, la victòria se l’han endut David Martínez en homes (30’52”) i Jacqueline Martin (34’15”) en dones.

Enguany, la Jean Bouin també ha celebrat la 65a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, la 32a edició dels Trofeus Escolars de la Generalitat de Catalunya i la 29a dels Premis Promesa de la Diputació de Barcelona. En aquesta ocasió, la cursa també ha servit perquè els participants col·laboressin amb Càritas a recaptar aliments en benefici del projecte Paidós de prevenció de la pobresa infantil. Un projecte que l’any passat va atendre més de 200 persones.

Més informació