La Marató d'Estalvi Energètic arriba a l'Ajuntament

Aquest any, per primera vegada, 47 equipaments municipals participen en la Marató d’Estalvi Energètic. Durant el mes de febrer promouran bones pràctiques per reduir el consum i estalviar energia. L’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a un projecte de drets energètics als barris de la Marina.

05/02/2018 17:00 h

Anna Tapia

Una cinquantena d’edificis municipals duen a terme la campanya de conscienciació, mobilització i foment de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia durant el mes que és, estadísticament, un dels més freds i per tant quan més consum energètic es registra. L’objectiu és reduir com a mínim un 10% els consums en aquests edificis.

Reduir el consum de llum o d’aigua contribueix a la mitigació dels efectes del canvi climàtic, i l’Ajuntament “vol ser un exemple de l’ús racional de l’energia”, tal com ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

Els equipaments que participen en la Marató són:

  • les seus dels districtes,
  • quatre gerències municipals,
  • centres cívics,
  • equipaments esportius municipals,
  • escoles i instituts.

Per fer un seguiment de l’estalvi energètic, cada setmana es fa un control dels consums energètics de cada equipament, i al final de la Marató d’Estalvi Energètic es farà una comparativa amb la mitjana dels consums dels darrers tres anys de cada edifici municipal. Tot l’estalvi aconseguit es destinarà al projecte de drets energètics “A la Marina, hi posem tota l’energia”. “Entenem que és un dret, que no és una mercaderia, i que com sempre el que necessitem és estalviar i, a més a més, generar més energies d’origen de fonts renovables”, ha expressat Sanz.

Programa d’estalvi i de millora energètica

La Marató s’emmarca en el Programa d’estalvi i millora energètica als edificis municipals (PEMEEM), que té l’objectiu de reduir un 20% l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle als equipaments municipals d’aquí al 2020, l’equivalent al consum d’energia anual de 1.300 famílies. “No només hem de produir més energies renovables, sinó que també hem d’aconseguir abaixar els consums. Per això, és indispensable que treballem conjuntament amb la ciutadania”, ha subratllat el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia.

Amb una inversió de 8,17 milions d’euros, el programa preveu desplegar mesures d’optimització dels subministraments amb la futura comercialitzadora pública d’energia elèctrica i de rehabilitació de les instal·lacions, accions d’eficiència energètica amb la substitució de les lluminàries obsoletes per lluminàries amb leds i sensors de moviment, i de sensibilització i conscienciació per a un ús més racional de l’energia.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia