La Mercè 2017 ja té pregonera i cartell!

La Festa Major de Barcelona ja comença a caminar. Les Festes de la Mercè s'obriran el divendres 22 de setembre amb el pregó que oferirà la filòsofa Marina Garcés i acabaran el dilluns 25 de setembre amb l'espectacle Piromusical. El dissenyador Javier Mariscal, pare de la mascota dels Jocs Olímpics del 1992, ha estat l'autor del cartell d'una edició que aposta per seguir creixent pels barris i que té Reykjavík, la capital d'Islàndia, com a ciutat convidada.

17/07/2017 18:49 h

Redacció

Davant la bona acollida que va tenir l’any passat l’estrena del parc de la Trinitat com a escenari de la festa, la Mercè inaugurarà enguany dues noves ubicacions: el parc de Sant Martí, com a espai de festa per als infants i les famílies, i la plaça Major de Nou Barris, situada dins el parc Central de Nou Barris.

La pregonera de l’edició d’enguany serà la filòsofa Marina Garcés. Professora de la Universitat de Saragossa, la pensadora és autora de llibres com En las prisiones de lo imposible (2002), Un mundo común (2012), Filosofia inacabada (2015) i Fora de classe (2016) i advoca perquè davant els nombrosos reptes que afronta la societat actual s’utilitzi la filosofia de manera col·lectiva i que no quedi reclosa a l’acadèmia i les aules.

El cartell de la Mercè 2017 és obra del dissenyador Javier Mariscal, pare del Cobi, la mascota olímpica de Barcelona’92. El dibuix, que intenta recollir l’essència de la festa, representa una noia de barri, feliç i contenta, que es preocupa pel medi ambient i creu en una ciutat descentralitzada i sostenible.

Reykjavík, la capital i ciutat més gran d’Islàndia, és la ciutat convidada a la Mercè d’enguany. Per això, el programa de la festa inclourà diverses propostes artístiques i musicals islandeses que reforcen els lligams entre les dues ciutats i que també tenen el punt de partida en personatges islandesos que viuen a Barcelona o que hi han tingut contacte, com ara el músic Halldor Mar, apassionat de la Nova Cançó.