La Meridiana estrena pas de vianants

El nou punt d’encreuament connecta l’estació de Sant Andreu Arenal amb el parc de Can Dragó i permet millorar-hi la mobilitat dels vianants, augmentar la seguretat i facilitar la connexió entre els districtes de Sant Andreu i Nou Barris. L’actuació s’emmarca en el procés de transformació de la Meridiana en un eix cívic i pacificat.

18/02/2018 10:15 h

Ajuntament de Barcelona

Des de divendres els vianants ja poden utilitzar-lo per travessar l’avinguda. L’actuació ha suposat una inversió de 360.609 euros i se suma a les accions ja desenvolupades en l’àmbit de la Meridiana per millorar-hi la mobilitat i la seguretat, com:

  • Els dos nous carrils bus entre les avingudes de Rio de Janeiro i Fabra i Puig, que permeten agilitzar l’entrada i la sortida de Barcelona en transport públic.
  • Els 22 espais de refugi dels passos de vianants existents a l’avinguda, que s’han consolidat amb petites urbanitzacions i elements de seguretat.

A més, a principis d’estiu està previst que comencin els treballs per ampliar la vorera de la cantonada de mar-Llobregat de l’encreuament entre la Meridiana i Fabra i Puig, per guanyar espai per als vianants i reduir la longitud del pas de zebra actual.

La transformació de la Meridiana

La Meridiana es convertirà en una avinguda amb més espai per als vianants, les bicicletes i el transport públic amb l’objectiu que deixi de ser una frontera entre barris i es transformi en un eix cívic per a l’entorn.

Al juny està previst que comencin les obres en el tram comprès entre el futur parc de la Canòpia Urbana, a la plaça de les Glòries —a l’altura del carrer de la Independència i el carrer de Mallorca, on es guanyaran 52.000 metres quadrats d’espai públic, amb una rambla central amb arbrat, zones de passejada i d’estada i carrils bici segregats, així com voreres més amples i més verd urbà.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades