La mobilitat del futur de Barcelona es liderarà des de Ca l'Alier

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) ha escollit un projecte barceloní per convertir-se en una de les seves comunitats d’innovació

13/12/2018 00:08 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte MOBILus, encapçalat per Barcelona i format per un partenariat amb 48 membres de 15 països, ha estat l’escollit per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) per liderar una de les seves comunitats d’innovació (Knowledge and Innovation Community). La seu s’instal·larà a Ca l’Alier.

L’objectiu del projecte MOBILus és buscar solucions a la mobilitat urbana i trobar nous usos als espais urbans a fi d’assegurar l’accessibilitat, la sostenibilitat i l’eficiència dels sistemes de transports. Alhora, es preveu que l’activitat desenvolupada permeti estimular i donar suport a l’activitat econòmica i investigadora al voltant de la mobilitat.

Liderat per l’Ajuntament, MOBILus és un projecte que integra el sector públic, educatiu i empresarial, amb membres com la Universitat Politècnica de Catalunya o la University College London, el grup BMW i altres ciutats com Copenhaguen.

L’EIT finançarà el projecte amb una injecció inicial de 4 milions d’euros per permetre que estigui operatiu al més aviat possible, i a partir del 2020 la inversió s’incrementarà progressivament fins als 80 milions d’euros.