La mobilitat i el medi ambient a Barcelona, amb la mirada dels nens i les nenes al Pregó dels Infants

Com cada any, els nens i les nenes de la ciutat són els protagonistes de l’inici de les Festes de Santa Eulàlia, amb la lectura del Pregó dels Infants. L’alcaldessa, la resta de membres del consistori i la ciutadania han escoltat les demandes i reflexions de l’alumnat entorn de la mobilitat sostenible.

07/02/2020 13:26 h

Ajuntament de Barcelona

El Pregó dels Infants l’ha llegit una representació de nens i nenes de 20 escoles de la ciutat, però darrere l’elaboració del text hi ha moltes coses més. Prop de vuit-cents infants han treballat en els darrers mesos per compartir idees, desitjos i compromisos a fi de poder moure’s per la ciutat respectant el medi ambient i la salut dels éssers vius que hi conviuen.

Els infants han denunciat la gran quantitat de vehicles contaminants que circulen diàriament pels carrers de Barcelona:

Hem de vigilar de no contaminar.
Fora els fums de Barcelona!
Verda i neta és més molona!
Cotxes i motos que fan fum,
a Barcelona n’hi ha un munt!
En perill la Terra està.
Au va! Prou de contaminar!

I per contrarestar els fums, les nenes i els nens han llançat propostes per moure’s d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i han demanat més facilitats:

Més carrils! I Bicing per a infants
volem en moltes quantitats.
El que somniem per la ciutat
és una bona mobilitat.
No volem més contaminació,
anar caminant és molt millor.
Pel canvi climàtic haurem de lluitar,
per això el transport públic haurem d’utilitzar.

Lluny de mossegar-se la llengua, els infants han anat més enllà de la mobilitat i han reivindicat el reciclatge com una de les vies bàsiques per a un món més net, i també han reclamat més zones verdes, voreres més amples, horts urbans i més accessibilitat.

Després del Pregó dels Infants, les representants del consistori que han assistit a l’acte han agraït la feina tant als nens i les nenes com als equips docents que han acompanyat i ajudat els infants durant l’elaboració conjunta del pregó. També han recollit una còpia impresa i emmarcada del text, que es penjarà a la paret del despatx de l’alcaldessa perquè tingui ben presents els reptes que plantegen els més petits de la ciutat.

Llegeix el pregó complet en aquest enllaç.

Notícies relacionades