La mobilitat sostenible a les ciutats, a debat

El IV Congrés Rubí Brilla pel canvi de model energètic estarà centrat en la mobilitat sostenible a les ciutats. El congrés és un punt de trobada entre experts i públic, on es compartiran experiències i resoldran dubtes al voltant de la mobilitat elèctrica i els nous models de mobilitat: compartir cotxes i motocicletes elèctriques, l’ús de la bicicleta i la vianantització dels centres de les ciutats.

21/11/2017 13:03 h

Ecologia Urbana

Els dies 24 i 25 de novembre se celebra la 4a edició del Congrés Rubí Brilla pel canvi de Model Energètic, dedicat a la mobilitat sostenible.

Experts de primer nivell reflexionaran i compartiran experiències al voltant de la mobilitat elèctrica, i explicaran i resoldran dubtes sobre els nous models de mobilitat: compartir cotxes i motocicletes elèctriques, l’ús de la bicicleta i la vianantització dels centres de les ciutats.

Alguns dels participants al congrés són Ángel López, director del Programa de Vehicle Elèctric de l’Ajuntament de Barcelona; Assumpta Farran, directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) o Carme da Silva, tinent d’alcalde, regidora de protecció ciutadana i disciplina urbanística de l’Ajuntament de Pontevedra, entre molts altres.

També es presentaran casos pràctics, com el Projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus System) de TMB, la prova pilot de Sant Quirze del Vallès facilitant la mobilitat en bicicletes elèctriques als Polígons d’Activitat Econòmica o la proposta per a la Riera de Caldes de Santa Perpètua de la Mogoda. Totes les ponències i debats es podran seguir en directe en streaming al web de l’Ajuntament de Rubí.

A banda de les ponències i debats, també hi haurà una Fira del Vehicle Elèctric, que comptarà amb vehicles de diverses marques, així com un circuit de segways i foodtrucks.

La iniciativa Rubí Brilla emplaça a canviar el model energètic tradicional que contamina, resulta car i afecta negativament la nostra salut per un nou model que respecta el medi ambient, i que és més econòmic i més sa.

Més informació i inscripcions al web del Congrés Rubí Brilla pel canvi de Model Energètic.