La Mulassa de Barcelona celebra el seu 450è aniversari amb un any ple d'actes

18/01/2018 09:57 h

Esther Estela

Enguany la Mulassa de Barcelona celebra 450 anys de la seva primera referència històrica. L’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, com a entitat que gestiona la figura, ho celebrarà amb un seguit d’activitats que ompliran bona part del calendari del 2018 i que s’acaben de presentar.

L’ambient festiu es podrà començar a palpar dissabte 20 de gener amb la participació de la Mulassa als Tres Tombs com a pregonera i, a la tarda, en un acte solidari a la Plaça del Pi per recaptar diners per la Magic Line de Sant Joan de Déu. El 27 de gener podrem gaudir d’una xerrada sobre recuperació de Mulasses de Catalunya en el marc del Som Cultura Popular.

L’acte central de la celebració es farà al febrer, dins les Festes de Santa Eulàlia. El dia 3 de febrer s’inaugurarà una exposició de Mulasses d’arreu dels Països Catalans al Palau de la Virreina. La mostra es podrà visitar fins l’11 de febrer quan, a la tarda, les Mulasses sortiran en cercavila pels carrers de Ciutat Vella. L’esclat de la festa es farà a la Plaça de Sant Jaume, on la Mulassa bufarà les espelmes per celebrar els 450 anys!

Durant el mes de febrer, la Mulassa també participarà en la caminada solidària Magic Line de Sant Joan de Déu i presentarà el seu ninot de goma, que ampliarà la col·lecció de gegants i bèsties de goma que la família del Pi ja té.

Arribats al mes de març, la Mulassa tindrà un paper protagonista en alguns dels actes principals de les festes de Sant Josep Oriol, la festa major del barri del Pi. Al mes d’abril es presentarà el llibre il·lustrat ‘Petita història de la Mulassa de Barcelona’ i La Casa dels Entremesos acollirà una exposició que repassarà la història de la figura.

Més enllà d’aquests actes, la Mulassa participarà en les tradicionals festes del calendari festiu barceloní (Corpus, la Mercè…) i encara té preparades un munt d’actes i sorpreses més.