La nova Meridiana ja arriba fins al carrer de Felip II

La transformació de la Meridiana en un eix ciutadà que prioritza els vianants, el verd i la mobilitat sostenible avança amb la finalització del tercer tram, entre el carrer de Josep Estivill i el carrer de Felip II. La remodelació dona continuïtat als trams ja executats fins al parc de les Glòries.

31/05/2024 09:34 h

Ajuntament de Barcelona

El tram de l’avinguda Meridiana entre Josep Estivill i Felip II inclou dos carrils de circulació per a vehicles i un per a autobusos en cada sentit, amb la reducció d’un carril a cada banda, un carril bici bidireccional central i segregat, voreres més amples i més verd, amb 124 arbres nous i parterres.

Davant la plaça de Ferran Reyes i dels Jardins de Maria Soteras Mauri, l’espai central s’eixampla i es converteix en una rambla àmplia per passejar que afavoreix el pas dels vianants entre banda i banda de l’avinguda. En aquest àmbit el carril bici es divideix i és unidireccional a banda i banda del passeig central.

Una altra de les mesures ha estat l’execució d’un gir de 180 graus a l’altura del carrer d’Espronceda per als busos que venen de fora de Barcelona. Aquest gir permet que els autobusos descarreguin i carreguin el passatge i surtin de Barcelona sense haver d’entrar a fer la volta a través dels carrers de l’interior del barri.

Notícies relacionades