La passió, segons el Grec

La 43a edició del Grec Festival de Barcelona proposa un viatge a la cultura anglosaxona, des d’Austràlia fins a Nova York, per explorar la naturalesa humana de la passió. A partir del 26 de juny, prop de cent propostes artístiques i nous espais singulars transformaran la ciutat en el somni d’una nit d’estiu.

11/04/2019 14:47 h

Ajuntament de Barcelona

Amb l’actualitat sobre el Brexit com a punt de partida, el festival barceloní ha dissenyat un programa inspirat en la producció artística en llengua anglesa. Per fer-ho, ha col·laborat amb els directors del Festival de Melbourne i del BAM Next Wave de Brooklyn. Els problemes propis d’aquests territoris són la referència de les obres de la propera edició del Grec, que reflexionaran sobre la tensió entre la passió i la raó. Amb l’art com a vehicle d’expressió, les emocions es revelaran com una part de la naturalesa humana a través de les propostes d’artistes consagrats i noves generacions de creadors i creadores inspirats en l’univers de Shakespeare, gran explorador de l’ànima.

Més espectacles que mai

La programació del Grec 2019 arriba als 94 espectacles i les 436 funcions, unes xifres rècord que no només cerquen ampliar l’oferta cultural, sinó també obrir l’espectre artístic per incloure-hi noves propostes i atreure nous espectadors i espectadores. L’espectacle d’inauguració, que tindrà lloc el 26 de juny, i l’acte de clausura tindran entrades a preus especials per apropar l’oferta cultural a un públic més ampli.

Fura dels Baus, Ivo van Hove, Isabelle Huppert, Julio Manrique, T de Teatre, Bob Wilson, Joel Joan o Kronos Quartet són alguns dels noms del cartell d’enguany, als quals se sumen creadors i creadores emergents com Parking Shakespeare, Mamzelles, Antoniettes, Sixto Pax o Iván Labanda. A més, el festival s’apropa als públics més joves amb espectacles pensats per a espectadors i espectadores a partir de 16 anys.

Nous espais del festival

A més dels teatres habituals a Montjuïc i Ciutat, s’incorporen a la programació del Grec espais referents de la cultura de la ciutat com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Palau de la Música Catalana, les Drassanes i diversos museus i fàbriques de creació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades