La plaça Reial homenatja Roberto Tierz, fundador de la Sala Sidecar

28/11/2017 10:50 h

Districte Ciutat Vella

Aquest dijous al migdia, l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial, retrà un homenatge a Roberto Tierz, el fundador de la mítica Sala Sidecar, coincidint amb l’atorgament de la Medalla d’Honor de la Ciutat que l’Ajuntament li lliurarà el mateix dijous a la tarda. 

Amb aquest acte, volen reconèixer la feina que Roberto Tierz va desenvolupar durant 15 com a president de l’associació, i a la vegada celebrar els 35 anys de la creació del ‘Sidecar Factory Club’ que ell va fundar amb tres amics i  que des d’aleshores ha estat un referent musical i de cultura underground més enllà de la plaça i de la ciutat.

El Districte de Ciutat Vella va acordar atorgar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Roberto Tierz, en el plenari del passat mes de maig, com a reconeixement a la feina en suport de la promoció cultural.

10è anviersari de la Fundació SETBA i presentació de la campanya REIALitza’t

L’acte d’homenatge també servirà per celebrar els primers 10 anys de la Fundació Sebta, que des del número 10 de la Plaça Reial, s’ha consolidat com a espai expositiu i generador d’esdeveniments, sempre amb la cultura com a vehicle d’integració.

Durant l’esdeveniment es presentarà el vídeo central de la campanya ‘REIALIitza’t’, que durant els darrers mesos s’ha gravat a la Plaça Reial, i en la que han participat els seus veïns i comerciants. Es tracta d’una mirada actual, al present i al futur de la plaça, explicada pels seus protagonistes, i que ja es pot començar a veure als canals de Youtube, Facebook i Instagram de l’Associació amb el hashtag #REIALitzat. També es fa ressò d’activitats promogudes des de l’Associació com la cantada d’havaneres de la Mercè, les classes de Txi-Kun i ball per a la gent gran, el DRAP ART o el Mercat de Fil·latèlia, entre d’altres. Tal com suggereix el seu títol, ‘REIALitza’t’ és una invitació als barcelonins a gaudir de la Plaça Reial.

El vermut serà ofert pel Restaurant Rossini -situat en un dels quatre extrems de la plaça- i l’ambientació anirà a càrrec de la banda de rhythmn’blues, liderada per Myriam Swanson, The RhythmTreasures.

L’acte tindrà lloc a la mateixa plaça Reial, a partir de les 12h.