La policia de barri ja és a tota la ciutat

Amb la incorporació de 31 agents de la Guàrdia Urbana als districtes de l’Eixample i de Sarrià - Sant Gervasi, acaba el desplegament de la policia de barri a tots els districtes de Barcelona. Un total de 140 policies que treballen des de la proximitat i en coordinació amb diferents serveis municipals la resolució de conflictes de manera transversal.

01/03/2019 17:28 h

Ajuntament de Barcelona

La proximitat és la principal característica del model de la policia de barri impulsat per l’Ajuntament de Barcelona. El contacte permanent amb la ciutadania, els serveis municipals i el teixit associatiu i comercial dels barris permet als agents prevenir, identificar i intervenir en problemàtiques de convivència i seguretat, i derivar les que calgui a altres serveis municipals o administracions. Per fomentar el coneixement de les demandes i les necessitats del barri, els agents també participen en espais formals de participació com els consells de barri.

El 2018 la policia de barri va atendre 1.270 casos, el doble que el 2017. Més de la meitat dels conflictes resolts, el 55%, tenien relació amb problemes de convivència, i un 26%, amb molèsties a l’espai públic.

Altres actuacions han tingut lloc per resoldre problemes de salut pública, conflictes en centres escolars i en comunitats de veïns, sorolls i mobilitat.

Totes les intervencions realitzades pels agents de la Guàrdia Urbana s’han desenvolupat de manera coordinada amb els diferents serveis municipals amb l’objectiu d’analitzar totes les cares del conflicte i donar-hi una resposta transversal. En tots els casos, els equips donen resposta a les persones afectades sobre la resolució del conflicte i s’hi fomenta l’intercanvi d’informació.

Tots els equips de policia de barri han rebut una formació multidiciplinar prèvia, de 80 hores,  per potenciar les eines i els recursos dels agents pel que fa a l’anticipació i la detecció dels conflictes i a l’assertivitat i aproximació en la gestió de situacions hostils, entre altres aspectes.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades