La Primavera Republicana 2021 s’estén als deu districtes de la ciutat

Barcelona viurà la ja tradicional Primavera Republicana per celebrar enguany que es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República. Un mapatge a la façana de l’Ajuntament donarà el tret de sortida a un programa d’activitats que començarà el dimarts 13 d’abril i s’acabarà el 18 d’abril.

09/04/2021 12:19 h

Ajuntament de Barcelona

Els anys de la República van representar un conjunt de canvis polítics i socials importants per a l’Estat. L’educació pública, el dret a l’habitatge, la sanitat pública, la igualtat de gènere, la cultura o l’esport populars són alguns dels aspectes que la democràcia actual ha heretat d’aquells anys. Per aquest motiu, l’edició de la Primavera Republicana 2021 duu per lema “La revolució pública”.

Deu actes per a deu districtes

El mapatge commemoratiu a la façana de l’Ajuntament s’estrenarà el 14 d’abril en el programa Àrtic, de Betevé, i a partir d’aquesta data es podrà veure a través del web i de les xarxes socials de l’Ajuntament de Barcelona. A causa de les restriccions sanitàries i per evitar una crida presencial, no es podrà veure físicament. Espurnes de la ciutat és una creació d’Alba G. Corral, amb música de Bàrbara Granados, que inclou documentació i músiques de la Segona República.

La Primavera Republicana s’estendrà a tots els districtes de la ciutat. El dimecres 14 d’abril, dia de la proclamació de la Segona República, deu espais de memòria dels deu districtes viuran una proposta musical amb dansa a càrrec d’escoles de música, un projecte artístic de Bàrbara Granados amb coreografia de Brodas Bros. Els espais escollits per a cada districte són els següents:

  • Ciutat Vella: Plaça de Vicenç Martorell
  • L’Eixample: Interior de l’illa de la casa Elizalde
  • Sants-Montjuïc: Plaça Joan Pelegrí
  • Les Corts: Plaça Comas
  • Sarrià – Sant Gervasi: Pl. Consell de la Vila, 7
  • Gràcia: plaça de les Dones del 36
  • Horta-Guinardó: pavelló de la República
  • Nou Barris: Pati interior Seu Districte Nou Barris
  • Sant Andreu: Plaça Orfila
  • Sant Martí: Parc del Centre del Poblenou (C/Espronceda 142) MUHBA Oliva Artés

García Lorca, una “revolució de nassos” i un concert

Durant la setmana de celebració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República, també hi haurà espai per a la música, el teatre i la memòria. La Primavera Republicana 2021 estarà marcada per la lectura de Doña Rosita la soltera, de Federico García Lorca, que es farà a El Born Centre de Cultura i Memòria. Les pallasses Pepa Plana, Nöel Olivé i Lola González presentaran l’acció performativa Revolució de nassos. A més, diversos artistes posaran veu i música als valors del republicanisme en el concert “Per més que feu, no passareu!”.

El punt final de la Primavera Republicana serà la tradicional ofrena floral del 18 d’abril a la plaça de la República, a Nou Barris.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades