La primera promoció de joves Prometeus de la ciutat es gradua a la universitat

L’any 2016 va néixer al Raval el programa comunitari Prometeus, que treballa perquè els i les joves dels instituts públics dels barris amb un índex d’universitaris inferior a la mitjana puguin cursar estudis superiors, independentment de la seva situació econòmica i social. Ara, la primera promoció de joves Prometeus ha celebrat l’acte de graduació per haver completat els estudis universitaris.

08/11/2021 20:38 h

Ajuntament de Barcelona

Una quinzena de joves del Raval culminen la seva formació universitària en el marc del programa Prometeus, del qual van entrar a formar part quan encara eren alumnes de l’IES Milà i Fontanals i de l’IES Miquel Taradell.

Durant aquests anys, l’èxit del programa ha propiciat que s’implementi, gràcies al Pla de barris, en altres zones de Barcelona. Aquest curs, 167 joves dels barris del Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona, a banda del Raval, formen part del projecte. En total es tracta de 50 persones més que durant el darrer curs.

Un treball d’acompanyament i en xarxa

Des de l’institut, els i les joves que formen part del programa Prometeus disposen d’acompanyament professional. Es tracta d’un assessorament personalitzat, acadèmic i personal que es manté al llarg dels anys, des del batxillerat i fins més enllà de la graduació universitària.

En el cas dels darrers territoris que s’han incorporat al projecte, la Zona Nord i l’Eix Besòs, Prometeus també s’ha adaptat a les seves peculiaritats i incorpora mentories o accions a mida de les necessitats dels estudiants locals en coordinació amb l’Institut Bernat Metge, l’Institut Pablo R. Picasso i l’Institut Barri Besòs.

En definitiva, la solidesa del programa Prometeus es basa en la implicació de diversos actors que treballen en xarxa per fer-lo possible, com els instituts, a més de la participació activa del Pla de barris, l’Associació Educativa Integral del Raval (AEI Raval), El Periódico del Raval, l’AFEV, el Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, el Districte de Ciutat Vella, el Districte de Sant Martí i el Districte de Nou Barris.

Etiquetes associades a la notícia