La Raposa del Poble Sec guanya el premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany

El jurat ha volgut reconèixer la feina d’aquesta cooperativa de visibilització de les dones en àmbits de treball molt masculinitzats. Pel que fa al premi del públic, el projecte “Cuinant polítiques poètiques”, de Sindillar, n’ha estat el guanyador.

07/03/2019 13:00 h

Regina Navarro

El jurat del premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany ha considerat que la iniciativa “Desenvolupament del projecte de la creatura, Re(D)Productora Feminista” de La Raposa del Poble Sec es mereix el guardó, valorat en 15.000 euros, per la seva contribució en el desenvolupament d’una xarxa de treball i suport mutu per visibilitzar les dones, lesbianes i trans de la ciutat i les seves experiències en àrees de treball tradicionalment masculinitzades, compartint experiències i serveis amb perspectiva de gènere.

L’altra iniciativa premiada ha estat “Cuinant polítiques poètiques”, de Sindillar (Sindicat de Treballadores de la Llar), que ha rebut el premi del públic, escollit per votació popular entre els assistents al lliurament dels premis, i té una dotació de 3.000 euros. El projecte promou la formació laboral en cuina i restauració i la implicació en activitats socials i culturals de les dones sindicades, majoritàriament treballadores de la llar i la cura, moltes d’elles sense papers i en situació irregular.

“Pa i roses”

El lema escollit aquest any per al premi fa referència al crit que fa un segle van popularitzar les obreres de les fàbriques tèxtils de la ciutat de Lawrence, a l’estat de Massachusetts (EUA), i que va comportar l’inici d’una vaga per combatre la situació d’opressió i d’explotació laboral que vivien, enmig d’una onada de mobilitzacions que es va estendre per tot el país.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, ha volgut donar suport als projectes que contribueixin a prevenir, denunciar i afrontar les situacions de desigualtat econòmica i laboral de les dones i que facilitin eines d’autoorganització i apoderament per lluitar contra la feminització de la pobresa i la precarietat.

A la convocatòria d’aquesta edició s’han presentat setze projectes, dos més que l’any passat.

Etiquetes associades a la notícia