La recerca científica per fer front a la covid-19 té premi

La comunitat científica jove de Barcelona ja pot optar als nous premis de recerca científica impulsats a la ciutat per reconèixer projectes que ajudin a fer front als reptes urbans en l’època de la covid-19. Els premis estan dotats amb 1,2 milions d’euros, i s’hi poden presentar membres de la comunitat científica que tinguin el títol de doctor o doctora, de fins a 40 anys i de qualsevol branca de coneixement. Es busca, així, estimular i reforçar el talent jove de la ciutat.

07/10/2020 11:03 h

Ajuntament de Barcelona

La dotació dels premis prové del fons de 90 milions d’euros que va aprovar el Ple municipal per atendre l’emergència provocada per la crisi de la covid-19.

Propostes de camps d’investigació molt diversos

Els projectes es podran presentar a partir del 7 d’octubre i durant un mes. La convocatòria està oberta a qualsevol tipus de projectes, sense restriccions per format o per camp de recerca científica, amb l’objectiu de repensar la ciutat des de qualsevol aproximació o àrea de coneixement.

Els projectes s’han d’emmarcar en un o diversos temes i reptes en el context de Barcelona o l’àmbit metropolità. Els temes són els següents:

  • Densitat de població, espai públic i benestar social
  • Benestar social en relació amb l’habitatge i els serveis bàsics
  • Mobilitat sostenible de persones i productes
  • Emergència climàtica i ciutat
  • Envelliment de qualitat, infància i ciutat
  • Ciutat i visitants
  • Nous espais i models productius a la ciutat
  • Alimentació sostenible i ciutat
  • Tecnologia i millora dels serveis públics

Projectes per al talent jove

Les persones sol·licitants han de tenir com a màxim 40 anys i el títol de doctorat, i no poden tenir una vinculació permanent remunerada a temps complet amb cap centre de recerca o universitat. D’aquesta manera, seran els i les joves premiats els qui rebran directament la dotació econòmica, i no els centres de recerca.

El procés de resolució de la convocatòria està dotat de mecanismes per impulsar la paritat de gènere i per garantir l’equitat, donat el caràcter anònim dels projectes.

El pressupost dels projectes serà d’entre 30.000 i 100.000 euros, i el premi pot arribar a cobrir-lo totalment. Per poder-hi optar, el projecte haurà d’incloure la retribució de les persones investigadores i les activitats previstes. A més, tots els projectes hauran d’estar tutoritzats per una o dues persones, que avalaran el projecte i en faran el seguiment.

Tota la informació la trobaràs al web del Pla Barcelona Ciència.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades