La rehabilitació del conjunt de la Torre de les Aigües del Besòs guanyadora de l’Europa Nostra 2021

La Comissió Europea ha premiat la renovació del conjunt històric de la Torre de les Aigües realitzada pel col·lectiu BCN Water Tower, format pels arquitectes Joana Olona, Antoni Vilanova i Eduard Simó i la geògrafa i historiadora Mercè Tatjer.

22/10/2021 13:04 h

Ajuntament de Barcelona

Europa Nostra és un dels guardons més importants que atorga la Unió Europea en el marc del programa Creative Europa i que també han rebut 24 elements patrimonials de 18 països europeus, escollits per un jurat d’experts en patrimoni.

BCN Water Tower es va establir l’any 2000 per promoure, juntament amb entitats del teixit associatiu, grups veïnals i antics treballadors de la indústria Macosa-Alstom, la recuperació de la Torre de les Aigües del Besòs perquè era un referent del passat industrial d’aquest barri de la ciutat.

La proposta de rehabilitació d’aquesta construcció i de la Casa de les Vàlvules, annexa a la torre, es va iniciar el 2001, tot i que fins nou anys després no van començar les obres de restauració de l’estructura, les façanes i la coberta. Finalment, l’any 2019 el projecte es va enllestir amb el trasllat de l’Arxiu Històric del Poblenou a la renovada Casa de les Vàlvules.

Etiquetes associades a la notícia