La remodelació de la Meridiana fins a Fabra i Puig començarà el 2025

La licitació de les obres de l’avinguda Meridiana entre el carrer de Felip II i el passeig de Fabra i Puig s’ha publicat al ‘Diari Oficial de la Unió Europea’. L’actuació segueix el disseny que ja s’ha executat en els trams anteriors, fins al parc de les Glòries, amb més espai per passejar, més verd i prioritat per a la mobilitat sostenible.

05/06/2024 13:18 h

Ajuntament de Barcelona

El tram Felip II – Fabra i Puig tindrà dos carrils per a vehicles i un per al bus a cada sentit, un carril bici bidireccional central, voreres més amples, 230 arbres més i 7.200 metres quadrats de parterres.

A més, el nombre de passos de vianants s’incrementa dels nou actuals a quinze per facilitar els desplaçaments a peu entre els barris que queden a ambdues bandes de l’avinguda.

Rambla central a la Sagrera

El tram que se situa entre els carrers del Cardenal Tedeschini, Pegàs, Antilles i Olesa tindrà un passeig central ampli per als vianants, amb zones d’estada i verd, i dos carrils bici unidireccionals —un per sentit— que se situaran a banda i banda de la rambla.

A més, es renovaran els jardins d’Ángeles López de Ayala, on s’actualitzarà l’àrea de jocs infantils perquè sigui accessible, i s’eixamplarà la vorera entre el carrer de les Antilles i el carrer de Pegàs.

Espai per als busos

Entre els carrers de Felip II i Garcilaso s’habilitaran dos carrils bus en sentit sortida i un carril bus més una zona de desencotxament en sentit entrada.

L’objectiu és crear un espai d’intermodalitat perquè els busos urbans i interurbans encotxin i desencotxin el passatge amb comoditat i sense interrompre el pas de la resta d’autobusos.

Es preveu que les obres de la Meridina fins a Fabra i Puig comencin el primer trimestre del 2025 i durin divuit mesos. El pressupost serà de 26 milions d’euros.