La revista d'INEFC, centrada en els Jocs

29/05/2017 16:05 h

Institut Barcelona Esports

L’INEFC publica al seu número 128 de la revista ‘Apunts Educació Física i Esports’ un primer article en relació als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. La intenció de l’Institut és dedicar els seus quatre pròxims números, aquest inclòs, a la commemoració del 25è aniversari d’aquest esdeveniment.

 El 1992, Barcelona va organitzar els XXV Jocs Olímpics. És l’esdeveniment esportiu més important que s’ha realitzat mai a Barcelona i probablement passaran molts anys abans que se’n torni a realitzar un altre d’aquestes característiques. Vint-i-cinc anys més tard, un dels objectius de la revista és analitzar l’impacte dels Jocs a la ciutat i al país i a través de diferents articles s’analitzarà l’impacte econòmic, esportiu i social.

Durant aquest temps, Barcelona ha estat un model per a altres ciutats que han volgut implementar una transformació semblant a la produïda aquí durant la història més recent. Entre altres indicadors, l’evolució del nombre de turistes des dels anys 90 ha augmentat de manera molt notable, concretament, un 419% des del 1990 al 2015. Per tant, és evident que aquella frase que s’ha escoltat tantes vegades, “Els Jocs van situar a Barcelona al mapa”, és una realitat.

Barcelona, capital de l’esport

En matèria esportiva, i amb la limitació metodològica que representa disposar de les dades suficients dels anys 80 i 90, s’observa una evolució positiva en la pràctica d’esport general tant a Catalunya com a Espanya. Malgrat no es pot afirmar que l’evolució sigui conseqüència directa dels Jocs Olímpics, s’evidencia que des d’aquella data, Barcelona l’esport i els practicants esportius han augmentat de forma molt considerable.