La Sala Ciutat, un altaveu per a professionals de la il·lustració

Els murs interiors de la Sala Ciutat esdevenen una tela per a artistes de la il·lustració, que exposen la seva visió de Barcelona durant sis mesos a l’Altell Il·lustrat. La noruega Gina Thorstensen, que hi va exposar la seva obra de l’abril al setembre del 2017, ha guanyat un premi Junceda 2018, i la il·lustració de l’artista Lalalimola, que es va poder veure a l’Altell Il·lustrat de l’abril al setembre del 2018, ha estat seleccionada per ‘Illustrators 61’, un catàleg de gran prestigi, per a una exposició.

03/12/2018 19:08 h

Ajuntament de Barcelona

Lalalimola, humor, sensibilitat i dinamisme a parts iguals

La il·lustradora valenciana Sandra Navarro, més coneguda com a Lalalimola, va començar la seva trajectòria en el sector de la publicitat i el disseny gràfic, però anys després va reorientar la seva carrera professional cap a la seva vocació, la il·lustració.

Amb un estil senzill, espontani i fresc, l’obra de Lalalimola es caracteritza per la sensibilitat i el dinamisme i pel fet d’aportar-hi un toc d’humor. Els traços transformen els paisatges urbans en escenaris narratius per crear històries entre personatges diversos i quotidians. L’artista desenvolupa projectes per al sector editorial, literari i publicitari, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

Gina Thorstensen, talent multidisciplinari

Nascuda a Noruega i establerta a Barcelona des del 2001, Gina Thorstensen va guanyar, el 2008, el primer premi del Certamen de Còmic i Il·lustració Injuve. Des d’aleshores la seva feina ha estat premiada i s’ha mostrat en exposicions, publicacions i festivals de cinema d’arreu del món.

En l’àmbit de la il·lustració, ha treballat en projectes i camps molt diversos, com ara la il·lustració infantil i editorial, el packaging, l’animació o la realització de murals per a hotels, restaurants i institucions a Copenhaguen, Oslo, Berlín i Barcelona.

En els últims anys ha dirigit diversos videoclips de caràcter experimental. Les seves animacions combinen dibuix, tridimensionalitat i interès per la matèria. El 2016 va inaugurar “Brollen”, una exposició individual a la Galeria Cromo, a Barcelona, amb una sèrie d’il·lustracions, escultures i animacions.

La Sala Ciutat i l’Altell Il·lustrat

La Sala Ciutat, situada al costat de l’antiga façana gòtica de la Casa de la Ciutat, és una llibreria especialitzada en publicacions sobre la ciutat de Barcelona i, alhora, un espai de visualització del sector de la il·lustració gràcies a l’Altell Il·lustrat. Llibres, ciutat i il·lustració són els tres eixos d’un projecte en procés de creixement.

Dues vegades a l’any, al voltant de Sant Jordi i la Mercè, el mur de la Sala Ciutat canvia la decoració, gràcies a les obres dels diferents il·lustradors i il·lustradores, prèviament seleccionats per una comissió de persones expertes.

Actualment l’artista escollit ha estat l’il·lustrador saragossà Tomás Langarita, més conegut com a lu_j_son.

Etiquetes associades a la notícia