La Setmana Natural dona a conèixer teràpies de salut complementàries

10/02/2018 22:33 h

Districte Sant Martí

 

El Col·legi d’Infermeria de Barcelona organitza la 5a edició d’aquesta trobada d’experts, oberta a tota la ciutadania interessada

La Setmana Natural és una de les principals trobades d’infermeres expertes en l’àmbit de les Teràpies Naturals i Complementàries (TNiC) de tota Espanya, en la qual es programen tallers, xerrades, demostracions i tota mena d’espais per a intercanvi de coneixements i productes.

Organitzada pel Col·legi d’Infermeria de Barcelona – COIB, està oberta a totes les persones interessades en l’ús de les teràpies naturals, siguin o no infermeres o infermers i la inscripció és gratuïta. Alguns dels tallers requereixen una inscripció a part. La programació d’activitats és la següent:

DIMARTS 6 DE MARÇ
16.00 h – Benvinguda de la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries del COIB
16.30 h – Conferència: “Hipertensió i Reiki”, a càrrec d’Ana Belén Fernández, doctora en Ciències Infermeres per la Universitat de Barcelona.
18.00 h – Conferència: “Teràpia regressiva: un viatge en el temps”, a càrrec d’Isabel Márquez , doctora i llicenciada en Antropologia Social i Cultural (UAB)
19.00 h – Comiat especial, amb la meditació del Dr. Dispenza a càrrec de Carolina Rebato, infermera i Màster en infermeria naturista. Universitat Barcelona.

DIMECRES 7 DE MARÇ
10.00 h – Taller de Fitoteràpia pràctica i accessible, a càrrec de Pedro Roura, infermer d’oncologia i hematologia de l’Institut Català d’Oncologia de Girona (ICO). Places limitades. Per assistir a aquest taller cal inscripció .
11.30 h – Conferència: “La consulta d’Infermeria naturista. Model versàtil de cura i prevenció de la salut”, a càrrec de Sara Solans Benavent, infermera amb consulta d’Infermeria naturista des del 1980.
12.30 h – Eines per l’estudi de l’homeopatia, discussió científica i casos pràctics, a càrrec de Montserrat Nolla, infermera amb consulta d’homeopatia des de fa 3 anys
13.30 h – Procés de preparació de la guia d’evidència científica, a càrrec de Montserrat Gea.
16.30 h – Taula rodona: “Parlem amb metges i metgesses que treballen diferent”, amb diversos metges i metgesses que treballen des d’una perspectiva naturista.
19.00 h – Comiat especial amb TERP, una pràctica de desenvolupament personal emmarcada dins un paradigma humanista, a càrrec de Esteve Amat, infermer.

DIJOUS 8 DE MARÇ
16.00 h – Conferència “Artteràpia en les cures infermeres“, a càrrec d’Ana José Martínez, infermera.
17.00 h – Conferència ‘Aplicació pràctica de la cromoteràpia en les cures infermeres’, a càrrec de José Eugenio Alfaro, infermer.
18.30 h – Comiat especial: “Artteràpia”, a càrrec d’Ana José Martínez, infermera.

DIVENDRES 9 DE MARÇ
09.00 h – Conferència: “Intervencions infermeres holístiques NANDA, NIC, NOC”, a càrrec de Rosa Blanca Castell, infermera.
10.00 h – Conferència: “Teràpia larval: una eina terapèutica rescatada de l’antiguitat”, a càrrec de María Pilar Algilaga, infermera.
11.30 h – Taller de Reflexoteràpia, a càrrec de Rosa Blanca Castell, infermera. Places limitades. Per assistir a aquest taller cal inscripció.
12.30 h – Aromateràpia científica per a la regulació de l’estrès, a càrrec de Lourdes Alcalà, infermera especialista en salut mental. Places limitades. Per assistir a aquest taller cal inscripció
13.30 h – Comiat especial