La sisena edició de Rehabilita posa l’accent en els beneficis de la rehabilitació per a les ciutats

07/10/2019 09:16 h

Ajuntament de Barcelona

El proper dilluns 7 d’octubre s’inicia la sisena edició de la Fira Rehabilita; unes jornades d’activitats que organitza el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers Edificació de Barcelona (CAATEEB), en les quals es fomentarà la rehabilitació i el manteniment d’edificis com a eina per a la millora dels entorns urbans i de la qualitat de vida dels ciutadans.

L’edició de 2019 de Rehabilita comptarà amb la presència de la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, que participarà el proper dimecres 9 d’octubre a les 17:45h a la taula  “Regeneració urbana. Estratègies i models”, en què presentarà “L’estratègia de rehabilitació de Barcelona”, que tindrà lloc a l’antiga presó Model.

Les activitats de Rehabilita, que finalitzarà el divendres 11 d’octubre, van dirigides especialment a professionals i empreses del sector, així com a les diferents administracions, ja que l’edició d’enguany no inclou La Fira de la Rehabilitació, pel seu caràcter bianual, dirigida al gran públic i que es sol situar a l’Arc de Triomf barceloní.

Jornades tècniques

Rehabilita tindrà una sèrie de jornades tècniques que començaran amb la sessió inaugural, a les 18h, al  Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, amb la presentació de la plataforma Aquí tu reforma, que ofereix l’oportunitat de crear una xarxa de contactes entre els professionals del sector.

El 8 d’octubre, a les 12h, es realitzarà a una visita a l’obra finalitzada de naturalització de la façana posterior del Museu Picasso, analitzant l’evolució dels treballs realitzats, amb la presència del director facultatiu del projecte i del director executiu de l’obra.

El dimecres 9 d’octubre tindrà lloc un dels esdeveniments centrals de Rehabilita 2019, s’estudiaran casos i projectes destacables de rehabilitació, i els assistents posaran en comú experiències professionals, per aconseguir fer front a unes circumstàncies molt especials en les que la rehabilitació prendrà un rol molt important en la gestió d’edificis de les grans ciutats, en particular, en matèria d’habitatge. Aquesta jornada, que començarà a les 9h, es durà a terme a un dels edificis amb més potencial per a la rehabilitació de Barcelona, l’antiga presó Model i inclourà diverses activitats i xerrades, en què participarà la regidora d’Habitatge i Rehabilitació

A les 9h de la penúltima jornada de Rehabilita es realitzarà una visita a la seu d’Herms, on s’estudiaran diversos processos de reparació d’estructures forjades i electrosoldades, i el seu ús en la construcció de noves.

Rehabilita inclou, en la seva jornada de clausura, un taller pràctic, que començarà a les 9h al  CAATEEB, en què s’estudiaran diverses patologies que poden patir els edificis i una varietat de formes de reparació emprant materials de rehabilitació.

L’últim esdeveniment de Rehabilita tindrà lloc a les 12h i consistirà en una visita a les instal·lacions del Grup Bosch al carrer Sancho de Ávila de Barcelona, per descobrir les últimes novetats en matèries d’interès per a la rehabilitació com la termotècnia, sistemes de seguretat i eines.

Jornades ciutadanes

Paral·lelament a les activitats més tècniques, l’edició d’enguany de Rehabilita tindrà dues sessions de jornades pel gran públic, que consistiran en dues xerrades sobre els efectes de la rehabilitació en la salut dels edificis i també de les persones que hi viuen. Aquestes sessions es duran a terme el dilluns 7 d’octubre a les 18h i el dijous 10 a les 19h al Centre Cívic Cotxeres de Sants.

Etiquetes associades a la notícia