La UB també s’adhereix a la Bústia Ètica i de Bon Govern

S’ha subscrit el protocol d’adhesió de la Universitat de Barcelona (UB) a la Bústia Ètica i de Bon Govern de l’Ajuntament i Xnet. Es converteix així en l’onzena institució que reprodueix aquesta eina pionera de prevenció de males pràctiques i lluita contra el frau, que, a més, garanteix la confidencialitat, l’anonimat i la protecció de la identitat del comunicador.

22/02/2022 17:06 h

Ajuntament de Barcelona

La Bústia Ètica i de Bon Govern es va posar en marxa el gener del 2017 com un canal segur i bidireccional de participació electrònica i de denúncies ciutadanes i del personal municipal contra la corrupció o altres pràctiques lesives. Barcelona va ser la primera ciutat d’Espanya i d’Europa que va crear una eina amb programari lliure i xarxa encriptada Tor.

Desenvolupada i implementada amb la col·laboració desinteressada de la plataforma ciutadana Xnet, disposa d’un codi lliure, modificable i replicable, sempre que es reconegui i indiqui expressament l’autoria, a parts iguals, d’Xnet i l’Ajuntament de Barcelona. Fins ara s’ha implementat a la Generalitat de Catalunya, als ajuntaments de Lleida, Terrassa i Mollet del Vallés, a la Universitat Pompeu Fabra, a l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a les oficines antifrau de Catalunya i València, a l’AMB i a l’Agència Antifrau de les Illes Balears.

Etiquetes associades a la notícia