La xarxa de bus d’altes prestacions ja circula completa

Avui culmina, després de set anys, la implantació de la nova xarxa de bus d’altes prestacions amb la posada en marxa de les cinc últimes línies. Més ràpida i connectada i amb més freqüència de pas, la nova xarxa s’ha adaptat a les exigències del transport públic modern per millorar-ne l’eficiència i fomentar-ne l’ús en benefici d’una ciutat més saludable i humana.

26/11/2018 19:19 h

Ajuntament de Barcelona

La darrera fase d’implantació de la infraestructura d’altes prestacions d’autobús inclou una línia horitzontal i tres de verticals que completen el conjunt de les 28 línies de la nova xarxa.

  • H2. Avinguda d’Esplugues – Trinitat Nova: Amb un recorregut de 25,5 quilòmetres, la nova línia circularà per la part alta de la ciutat, principalment al llarg de la ronda de Dalt.
  • V1. Gran via l’Hospitalet – Avinguda d’Esplugues: Aquesta línia té 14 quilòmetres i fa un recorregut que creua l’avinguda Diagonal, passa per la Ciutat de la Justícia i s’endinsa en l’Hospitalet de Llobregat.
  • V19. Barceloneta – Plaça d’Alfonso Comín: De la platja a la muntanya en un recorregut de 25,4 quilòmetres a través d’algunes zones emblemàtiques de la ciutat com l’Arc de Triomf i la Sagrada Família.
  • V23. Nova Icària – Can Marcet: Amb un recorregut de 19,5 quilòmetres, la nova línia travessa els districtes de Sant Martí, l’Eixample, Horta-Guinardó i Nou Barris.
  • V25. Nova Icària – Horta: Aquesta línia té 16,3 quilòmetres i fa una part important del seu recorregut per l’avinguda Meridiana i el passeig de Maragall.

Es preveu que la xarxa d’altes prestacions doni servei al 60% dels usuaris d’autobús, amb 460.000 viatgers en dies feiners.

Modificacions a la xarxa de bus

Per ajustar el servei de transport públic en superfície, el desplegament de la xarxa comporta variacions en altres línies de la infraestructura d’autobús: H6, H8, H10, V13, 39, 47, 54, 55 i 60.

A més, s’ha substituït la línia 45 per la V25 i la 47, i la línia 92 per la V19 i V23.

Consulteu tots els detalls de les modificacions en aquest enllaç.

Més informació per guiar els usuaris

Des del 19 de novembre un equip de més de dos-cents informadors situats en parades, autobusos, intercanviadors i equipaments com centres de gent gran, hospitals i zones escolars expliquen als viatgers els canvis a la xarxa d’autobús.

Un servei de bus més eficient i adaptat al present

La implementació de la xarxa de bus d’altes prestacions, recollida al Pla de mobilitat urbana 2013-2018, s’ha executat al llarg de set anys i és la reorganització del transport públic en superfície més important que s’ha fet mai a la ciutat.

El servei, adaptat a les necessitats del segle XXI, millora la cobertura territorial, la connexió entre línies, el temps d’espera i de viatge, i la freqüència de pas en els dies feiners, amb intervals d’entre 5 i 8 minuts, de 7.00 a 21.00 hores.

Més servei de proximitat

La xarxa de proximitat s’està reforçant amb la incorporació de 66 nous vehicles a les línies convencionals 13, 91 i 97, que s’ampliarà pròximament a les línies de barri 133 i 135.

A més, es faran actuacions per millorar el servei amb l’habilitació d’11 quilòmetres més de carril bus, l’adaptació de cruïlles i treballs en 237 parades, entre altres.

Tota la informació sobre la xarxa de bus d’altes prestacions i els canvis en la infraestructura d’autobusos es pot consultar en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades