La xarxa d’escoles bressol municipals creix fins a arribar a 105 centres

El curs 2023-2024 obriran quatre escoles noves, la de la Trinitat Nova i la de Can Rosés, a les Corts, que s’uniran a les dues que ja tenen les obres en marxa, la de Pere Calafell, a Sant Martí, i la de la Teixonera, a Horta-Guinardó. Les quatre escoles, que sumen una inversió de prop d’onze milions d’euros, ampliaran la xarxa municipal fins a arribar a 105 centres i 8.884 places públiques. A més, s’està treballant en set projectes més per ampliar o construir noves escoles a mitjà i llarg termini.

28/12/2022 17:05 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres de l’escola bressol de la Trinitat Nova ja han començat, a la planta baixa d’un edifici d’habitatge públic d’obra nova, al carrer de Palamós, 70. A aquesta nova ubicació s’hi traslladarà una escola bressol ja existent que ampliarà el nombre de grups de dos a set i ampliarà l’horari per equiparar-lo al de la resta d’escoles de la xarxa. El nou emplaçament té prop de 872 metres quadrats i el pressupost és de 2,2 milions d’euros.

A l’antiga Masia de Can Rosés, al barri de les Corts, s’hi ubicarà l’altra escola bressol les obres de la qual han començat aquests dies. Es preveu rehabilitar i ampliar l’antiga masia amb tres plantes i una superfície total de 1.000 metres quadrats. La inversió prevista és 1.200.000 euros.

A aquestes dues escoles s’hi afegeixen les altres dues escoles les obres de les quals van començar la primavera passada: l’EBM Pere Calafell, al carrer d’Andrade, al barri de Sant Martí de Provençals, i l’EBM Teixonera (nom provisional), al carrer d’Arenys, al districte d’Horta-Guinardó.

Set noves escoles bressol en marxa

D’altra banda, també hi ha en marxa set projectes més per ampliar o construir escoles bressol municipals, que es troben en diferents fases.

Els projectes a mitjà termini són el de l’EBM Can Carreras, que s’ubicarà al parc Central de Nou Barris, al barri de la Guineueta, i el de l’EBM Casernes (nom provisional), al carrer de Fernando Pessoa, al barri de Sant Andreu de Palomar. Es preveu que totes dues comencin les obres el 2023 i estiguin enllestides per al curs 2024-2025.

Els altres cinc projectes de noves escoles bressol, en què es treballa a més llarg termini, són els següents:

  • EBM Sant Bartomeu (nom provisional). Al carrer de Sant Bartomeu, 5-7, al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella
  • EBM La Mar. Projecte d’ampliació d’un centre existent al carrer d’Andrea Dòria, 40, al barri de la Barceloneta, a Ciutat Vella
  • EBM La Marina del Prat Vermell (nom provisional). Al carrer de l’ Acer, 10, al barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc
  • EBM Can Xiringoi. Al carrer de Ramon Albó, 77, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, al districte de Nou Barris
  • EBM Besòs-Maresme (nom provisional). Al carrer del Marroc, 170, al barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí.

També han començat els tràmits per expropiar un solar de 1.200 metres quadrats al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample per ubicar-hi una nova escola bressol.

Aquest creixement de la xarxa d’escoles bressol municipals s’emmarca en el desenvolupament del Pla per a l’educació i la criança de la petita infància.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades