L’activitat audiovisual a la ciutat es recupera a nivells prepandèmia

Barcelona recupera durant el primer semestre del 2021 el pols de l’activitat audiovisual a la ciutat amb uns indicadors que tornen a la normalitat prepandèmica. Els rodatges a la ciutat van en augment i el primer semestre de l’any la Barcelona Film Comission ja ha col·laborat en 439 produccions, en tot el 2019 en van ser 509, i el 2020, 490.

02/10/2021 10:36 h

Ajuntament de Barcelona

Les produccions audiovisuals contribueixen a la projecció de Barcelona al món i al desenvolupament econòmic de la ciutat. Pel que fa a la procedència de les produccions ateses per la Barcelona Film Commission fins al 30 de juny de 2021, 395 són de Catalunya, 23 d’Espanya i 21 internacionals, de les quals 17 són europees, 3 són americanes i 1 és africana.

En relació amb l’impacte econòmic directe, es preveu que les vint grans produccions que s’hauran rodat fins a finals d’any superaran els 45 milions d’euros i hauran generat prop de 17.000 contractacions.

Compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible

La Barcelona Film Commission acaba de publicar una guia de bones pràctiques mediambientals i sostenibles en rodatges alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. Amb aquest document, es pretén facilitar a les productores serveis que els permetin reduir les externalitats negatives derivades dels rodatges incrementant el respecte pel medi ambient i les persones.

La guia es pot consultar al web de la Barcelona Film Commission.

Etiquetes associades a la notícia