L’Aerobús ofereix Wi-Fi gratuït

15/01/2015 17:12 h

Redacció

Els 30 vehicles que enllacen la ciutat amb l’aeroport es renoven amb accés a internet, preses d’USB i sistemes de videovigilància. Només l’any passat l’Aerobús va registrar més de 5 milions de passatgers, gairebé un 14% de tots els desplaçaments a l’aeroport.

Els 30 vehicles de la flota de l’Aerobús, el servei que enllaça el centre de la ciutat amb l’aeroport de Barcelona – el Prat, han estat renovats completament tant per fora com per dins, i han incorporat innovacions importants. Des d’ara tots els aerobusos oferiran accés gratuït a Wi-Fi, amb una connexió que no requereix cap registre per part de l’usuari. Únicament es limitaran la descàrrega d’arxius molt grans i la visualització de continguts inadequats. A més, s’hi han instal·lat preses d’USB per carregar els telèfons, els dispositius mòbils i els sistemes de videovigilància, amb 3 càmeres d’alta definició a cada vehicle, que oferiran més seguretat.

Així mateix, s’han substituït la il·luminació interior amb fluorescents per altres de tipus LED, de baix consum i més lluminositat. També s’ha dut a terme una revisió completa dels motors i altres equipaments, tot sota la supervisió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Amb aquesta renovació integral, que ha suposat una inversió de 560.000 euros a càrrec de l’empresa operadora SGMT, s’ha aconseguit deixar els vehicles gairebé nous. Només l’any passat l’aerobús va registrar més de 5 milions de viatgers, va suposar gairebé el 14% de tots els desplaçaments a l’aeroport i va rebre una nota mitjana de 8,45.

L’alcalde de Barcelona i president de l’AMB, Xavier Trias, s’ha mostrat satisfet d’aquestes millores i ha assegurat que “l’oferta renovada de l’Aerobús dóna una imatge de qualitat a la ciutat de Barcelona”. Trias ha explicat, a més, que “és una obligació de les administracions donar qualitat i millorar els serveis que oferim, com el d’aquesta llançadora, que té ja una valoració altíssima dels ciutadans i presta un servei excel·lent a l’aeroport de Barcelona”.

Més informació