L’Ajuntament amplia els recursos per garantir la cobertura alimentària a infants i joves

25/06/2015 18:28 h

Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern ha analitzat aquest dijous, 25 de juny, el mapa de recursos disponibles per fer front a les dificultats de cobertura alimentària, especialment entre el col·lectiu d’infants i joves de la ciutat, i ha adoptat diversos acords per garantir l’alimentació bàsica, tant durant l’estiu com en el proper curs. Entre ells dotarà el Fons Extraordinari d’Infància amb una partida addicional d’entre 2,5 i 4 milions d’euros.

Aquest fons d’ajuts puntuals d’urgència social, de nova creació el 2015, s’adreça a famílies vulnerables amb infants de menys de 16 anys que reben un ajut de 100 euros mensuals, fins a un màxim de 1.200 euros anuals per infant. Fins al mes de juny de 2015 s’han atorgat 7.609 ajuts, que han esgotat la dotació inicial del fons. Unes 2.000 sol·licituds més estan pendents de cobrament, i n’hi ha 2.500 en tràmit de comprovació dels requisits.

També es millorarà el protocol de detecció de necessitats d’alimentació dels infants escolaritzats, per tal de garantir la coordinació entre els centres escolars i la xarxa de serveis socials i sanitaris, realitzant entrevistes a totes les famílies susceptibles de requerir recursos per garantir la cobertura de necessitats bàsiques al llarg dels mesos d’estiu.

Una altra de les mesures és ampliar, sense limitació pressupostària, la partida per a beques de suport a les activitats d’estiu i augmentar-ne la cobertura, així com revisar els barems d’accés als ajuts de menjador per al curs 2015-2016 i millorar el sistema administratiu per facilitar la gestió i el temps de concessió durant tot el curs escolar.

D’altra banda, s’enfortirà la Targeta Barcelona Solidària com a instrument de garantia de cobertura de l’alimentació bàsica per a famílies en situació de vulnerabilitat, i se n’ampliarà la dotació pressupostària.

Colau nomena nous comissionats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha nomenat aquest dijous, 25 de juny, els nous comissionats, entre els quals ha creat el d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, amb l’historiador Xavier Domènech al capdavant, i ha nomenat l’actual directora d’activitats públiques del Museo Nacional Reina Sofia, Berta Sureda, com a responsable de Cultura.

En la segona reunió de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, el nou executiu local també ha nomenat com a comissionat de Comerç, Consum i Mercats, Miquel Ortega, doctor en ciències ambientals per la UAB; i de Salut, Gemma Tarafa, doctora en biologia molecular i investigadora en salut pública. Jordi Via, amb estudis en ciències econòmiques, és el nou comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària.