L’Ajuntament centralitza en un correu electrònic els oferiments per ajudar els refugiats

04/09/2015 13:40 h

Míriam Pina García

L’alcaldessa, Ada Colau, ha publicat en el seu Facebook una nota en què informa de la creació d’una adreça de correu electrònic per recollir tots els missatges sobre refugiats que arriben a l’Ajuntament per diferents vies.

Mentre l’Ajuntament crea la xarxa Ciutat Refugi‬, que encara trigarà uns dies a concretar-se, tothom que hi vulgui col·laborar, que tingui dubtes o vulgui enviar un missatge referent als refugiats pot adreçar-se a ciutatrefugi@bcn.cat.

De moment servirà per concentrar tots els missatges rebuts i donar-los resposta, mentre l’Ajuntament es coordina amb altres administracions i entitats socials.

És un correu electrònic que s’ha creat per “centralitzar l’allau de missatges que ens arriben per diferents vies”, ha escrit Colau. L’alcaldessa, a més, ha animat a treballar la solidaritat des de la ciutat: “Davant la impotència dels estats europeus i la seva incapacitat per posar-se d’acord, fem-ho des de les ciutats: defensem els drets humans, protegim la vida. Tenim recursos. En tenim la voluntat i en tenim l’obligació.”

Paral·lelament, els representants de l’Ajuntament han assistit a la reunió de la Comissió de Pau i Drets Humans del Fons Català de Cooperació, una associació de municipis implicats en la solidaritat i la cooperació internacional que agrupa el 80% de la població catalana. Ha estat la primera trobada del món municipalista per veure com s’afronta la crisi dels refugiats sirians.

Per la seva banda, els municipis s’han mostrat predisposats a participar en l’acollida dels refugiats que arriben a la nostra ciutat, i han consensuat emprendre accions per actuar sobre la ruta i sobre els refugiats que es troben en trànsit, amb ajudes concretes, com l’enviament de fons als municipis de les fronteres, que són els que reben primer la població refugiada.