L'Ajuntament comprarà la casa fàbrica Can Seixanta

21/09/2016 19:12 h

Max Ledo

L’acord, que s’ha aprovat en comissió de govern, preveu una despesa de 6 milions d’euros per adquirir la casa fàbrica i 3 milions més per restaurar l’edifici. Se’n preservarà l’habitatge i s’hi construirà un equipament públic.

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat comprar la casa fàbrica Can Seixanta per 6 milions d’euros a un grup inversor alemany. D’aquesta manera es canvia el complex de pisos de luxe que s’hi volia construir per equipaments i habitatge públics. “Aquesta adquisició és molt important per rebaixar la pressió immobiliària que hi ha a Ciutat Vella i al Raval, i poder tenir equipament i habitatge públics ajudarà a millorar la qualitat de vida dels veïns del barri“, ha afirmat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

L’acord arriba després que s’hagi aprovat en comissió de govern una proposició d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb qui el Govern ha arribat a un acord. Pel que fa als nous usos de l’equipament públic, encara no estan definits. Pin també s’ha referit a les entitats i els col·lectius que actualment es troben al recinte, com el taller de ceràmica Can Fanga o l’escola de capoeira Palmares, entre altres, i els ha tranquil·litzat: “Acompanyarem tots els col·lectius i n’estudiarem cas per cas la situació per oferir-los una solució.”

Can Seixanta és un conjunt edificat que va anar creixent amb els anys i està ubicat al carrer de la Riereta, 18-20-22. L’edifici té una superfície total d’uns 5.500 metres quadrats i les diferents parts tenen unes alçades que varien des de només planta baixa fins a cinc plantes.

Una casa fàbrica motiu de dita popular

La frase “Això sembla can seixanta”, en referència a alguna cosa força desordenada, s’ha convertit en una dita popular molt utilitzada a Catalunya. L’origen és precisament aquesta casa fàbrica, en què antigament regnava sempre el desordre. El nom de Can Seixanta va esdevenir popular per l’adreça de l’edifici, ja que la suma dels números 18, 20 i 22 fa exactament 60.