L'Ajuntament impulsa la publicació 'Qüestions d'Habitatge'

15/02/2016 10:05 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona vol donar un impuls a la publicació Qüestions d’Habitatge per convertir-lo en una plataforma de treball multidisciplinari que aporti nou material per a les noves polítiques d’habitatge. La publicació, que es va crear l’any 1999 com a fòrum de debat per aprofundir en temes relacionats amb el món de l’habitatge i definir futures línies d’acció, reapareix amb un nou disseny més dinàmic i visual. L’objectiu és apropar aquesta publicació a la ciutadania. Per aquest motiu, es disposarà d’una versió digital a la pàgina web, i una versió en paper que es podrà adquirir a un preu simbòlic a diferents punts de venda.

La publicació que ara s’ha editat correspon al número 19 de la col.lecció i recopila les ponències de la jornada “Repensar el Patronat Municipal de l’Habitatge” que es va celebrar al Col.legi d’Arquitectes el 27 d’octubre de 2015. Aquest número inclou unes pinzellades sobre quines seran les principals línies d’actuació en matèria d’habitatge en els propers anys, amb les ponències del gerent de Drets Socials, Ricard Fernández, i el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner. També recull les ponències del gerent del Patronat durant el període 2011-2015, Xavier González; del president del Patronat durant els anys 1995 a 2007, Eugeni Forradellas; de la presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla; i dels arquitectes Ferran Sagarra, Zaida Muxí, Marta Peris, Carme Ribas, Arnau Andrés, Josep Bohigas i David H. Falagán.

També incorpora les dades del Pla d’Habitatge 2008-2016 a juny de 2015 i dóna una visió global dels principals indicadors en el moment d’inici del nou mandat.