L’Ajuntament iniciarà un expedient informatiu sobre la mort d’un cavall a la via pública

15/08/2015 18:15 h

Ajuntament de Barcelona

El Departament de Protecció Animal de Barcelona obrirà un expedient del cas i el traslladarà per la via administrativa a la Generalitat de Catalunya. Tot i que s’estan investigant les causes del mal estat del cavall, la mort podria haver estat provocada per un cop de calor.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va rebre ahir un avís amb què s’informava que hi havia un cavall amb problemes en la via pública al districte de Sants-Montjuïc. Un cop van ser al lloc dels fets, els agents policials van demanar al propietari que avisés el veterinari, el qual va dictaminar el mal estat en què es trobava l’animal. El veterinari va practicar l’eutanàsia per evitar el patiment innecessari del cavall, i tot i que se n’estan investigant les causes, el mal estat de l’animal podria haver estat provocat per un cop de calor.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va obrir immediatament diligències per maltractament animal i el Departament de Protecció Animal de Barcelona obrirà un expedient que traslladarà a la Generalitat de Catalunya per la via administrativa.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha declarat: “L’Ajuntament de Barcelona dóna suport a la defensa del drets dels animals i les ordenances municipals estableixen clarament quines són les condicions de la conducció amb animals, i sobretot que sempre s’han de complir els requeriments que garanteixen i fan efectiu el benestar de l’animal.” I ha assenyalat: “De seguida que es va tenir coneixement dels fets la Guàrdia Urbana va presentar diligències, i nosaltres en presentarem un expedient a la Generalitat perquè fets com aquest, que evidencien un maltractament evitable, no es tornin a donar a la nostra ciutat. Estudiarem les mesures corresponents per evitar que aquesta situació es pugui reproduir en una ciutat com Barcelona, que és i vol seguir sent un referent en la defensa i la protecció animal.”