L’Alcaldessa es reuneix amb els membres del Grup de Sensellarisme

El grup està format per persones que han patit situacions d’exclusió residencial greu, algunes d’elles han viscut al carrer i totes coneixen els serveis d’atenció a persones sense llar de la ciutat, tant els equipaments municipals com els d’entitats socials.

05/11/2018 14:09 h

barcelona.cat

El passat 2 d’octubre de 2018, l’alcaldessa Ada Colau va rebre al grup de sensellarisme del Consell Municipal de Benestar Social per sentir de la seva veu les preocupacions i les propostes que han treballat com a grup.

El grup es va crear l’abril del 2016 per participar en l’elaboració del Pla de Lluita contra el Sensellarisme i des de llavors ha fet seguiment de la implementació de les propostes incorporades a les polítiques municipals i ha valorat l’impacte de polítiques supramunicipals en la vida de les persones sense llar i sense sostre. El grup també s’ha reunit amb responsables municipals de diferents àrees per debatre l’efecte de decisions tècniques i polítiques en la vida de les persones sense sostre i sense llar i per qüestionar metodologies de treball i de relació entre professionals i persones ateses.

Entre les principals preocupacions del grup de treball hi ha l’impacte de la crisi habitacional, la creació d’habitatge social a la ciutat, la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania, les millores en els centres d’atenció a les persones sense sostre i l’impuls de programes i serveis que ofereixin suports però que alhora afavoreixin l’autonomia personal.

En aquesta reunió també hi van ser presents responsables municipals dels serveis d’atenció a les persones vulnerables.

Altres documents:

“Les persones sense llar no som bonsais que els professionals han de modelar”