L’antic Mercat de Vallvidrera esdevé un nou centre cultural

S’acaben les obres de l’antic mercat per transformar-lo en un nou espai cívic i cultural. Amb una inversió de més de dos milions d’euros, l’edifici, en desús des del 2009, s’ha reformat integralment. El nou equipament tindrà gestió cívica i afavorirà la dinamització del territori.

08/12/2021 10:08 h

Ajuntament de Barcelona

El districte de Sarrià – Sant Gervasi disposa d’un nou equipament. Amb una inversió municipal de més de dos milions d’euros i una reforma integral, a partir d’ara l’antic Mercat de Vallvidrera serà un centre cultural.

Construït als anys cinquanta, l’edifici estava en desús i en estat de precarietat des del 2009. Al mes de gener del 2020 es van iniciar les obres en els més de 570 metres quadrats útils de què disposa l’espai. Les actuacions han consistit a remodelar completament tot l’interior de l’antic mercat i a rehabilitar les façanes i cobertes preservant el disseny i els elements decoratius originals de l’edifici. La reforma ha suposat la redistribució de l’interior de l’edifici per aconseguir una sala diàfana, que serà l’espai principal de l’equipament.

El nou centre tindrà una gestió cívica i un caràcter polivalent, donarà resposta a les necessitats de les entitats de la zona i acollirà iniciatives cíviques i culturals. Gràcies a la seva ubicació estratègica, l’equipament impulsarà la dinamització dels barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi i afavorirà la cohesió del teixit associatiu.

Des de finals de novembre, les activitats del Centre Cívic de Vallvidrera – Vázquez Montalbán s’han traslladat provisionalment al nou espai durant les obres de reforma del centre, que començaran al febrer i que duraran unes catorze setmanes.

Etiquetes associades a la notícia