L’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili serà el nou Centre de Cultura i Educació de Barcelona

L’Ajuntament ha adquirit l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili, a l’Eixample, per crear el nou Centre de Cultura i Educació de Barcelona, equipament públic de referència de la ciutat. La compra de l’edifici, símbol del racionalisme català i protegit com a bé cultural d’interès local, ha costat 9,5 milions d’euros i s’ha finançat amb el fons de 30 milions d’euros per a l’adquisició o rehabilitació d’edificis singulars en operacions d’interès per a la ciutat que es va crear a proposta del grup d’ERC en el marc de l’acord del pressupost del 2021.

02/11/2021 12:39 h

Ajuntament de Barcelona

Al nou equipament cultural i educatiu de referència de la ciutat hi haurà les oficines de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), amb la voluntat d’unir en un espai serveis tècnics, culturals i educatius i poder dissenyar i implementar projectes i programes conjuntament.

També s’hi oferirà una programació cultural i educativa, per fer de la nova institució un espai de dinamització i reflexió sobre el binomi cultura-educació i tots els àmbits vinculats a aquest binomi: feminisme, sostenibilitat, innovació, tecnologia, economia…

El trasllat de les seus de l’ICUB (palau de la Virreina) i l’IMEB (plaça d’Espanya) al nou centre permetrà alliberar els dos edificis on són en l’actualitat i ubicar-hi nous equipaments o ampliar-ne d’existents:

  • Palau de la Virreina: ampliació de La Virreina Centre de la Imatge per consolidar-la com un centre cultural de referència i com a agent central en la dinamització del nou projecte de la Rambla.
  • Antiga Escola Massana: convertir l’espai en la nova biblioteca del districte de Ciutat Vella i alliberar usos administratius per ampliar-hi els equipaments de pública concurrència de l’entorn.
  • Edifici de la plaça d’Espanya, 5: ampliació dels espais per als serveis educatius de l’Escola Francesc Macià i espai per a usos comunitaris del barri.

Etiquetes associades a la notícia