L'aportació de la participació ciutadana a l'enfortiment social

Els experts en matèria de participació i democràcia Yves Sintomer i Ernesto Ganuza, juntament amb Gala Pin, regidora de Participació i de Ciutat Vella de l’Ajuntament de Barcelona, participaran el 20 de febrer en la taula rodona "Democràcia i municipalisme: aprenentatges, reptes i oportunitats des de la participació ciutadana", una sessió d'accés lliure que es farà a La Virreina (la Rambla, 99) a partir de les 18.30 hores.

09/02/2018 11:07 h

Rafa Besoli

La taula rodona està plantejada com un espai de reflexió col·lectiva que encreuarà l’anàlisi i el coneixement des del camp acadèmic amb l’experiència pràctica des de l’acció municipalista.

Entre els punts que s’hi tractaran, es reflexionarà sobre com la participació i la proximitat del territori poden contribuir o no a l’enfortiment social i a construir resiliència ciutadana que faci front a les discontinuïtats polítiques, les incerteses de futur i els reptes democràtics de les ciutats del segle XXI.

Acompanyaran Gala Pin (regidora de Participació i d’un dels districtes més singulars de la ciutat, Ciutat Vella) dos grans experts en matèria de participació i democràcia:

Yves Sintomer

Membre sènior de l’Institut Universitari de França, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de París 8, investigador del Centre d’Investigacions Sociològiques i Polítiques de París i de l’equip Cultures i Societats Urbanes (Cresppa-CSU, CNRS / Universitat de París 8). També és professor visitant o associat a les universitats de Neuchâtel, Lausana i País Basc. És autor de diversos llibres i investigacions sobre participació ciutadana a nivell internacional.

Ernesto Ganuza

Científic titular del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). És doctor en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid (UCM, 2005). Ha estat membre de l’equip coordinador del Màster en investigació participativa a la UCM (2001-2005), i actualment és el secretari de la Revista Internacional de Sociología. Ha dirigit projectes d’investigació aplicada sobre la participació de la ciutadania en la presa de decisions, sobre el cicle de protesta en consum o la deliberació, i ha analitzat els processos de transformació de les relacions de poder des de la participació ciutadana.