L’app Smou ja permet consultar la ubicació i els serveis de la meitat dels aparcaments de Barcelona

Smou continua creixent i millorant les prestacions. A través de l’app ja es pot consultar la informació dels serveis que ofereixen 300 aparcaments, la meitat dels que hi ha a la ciutat i el doble que fa un any. En total l’aplicació ofereix informació de 80.000 places d’estacionament fora de la calçada, un 78% més que l’any passat.

07/11/2023 17:12 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les novetats, Smou ofereix l’oportunitat als operadors d’aparcaments de Barcelona i l’àrea metropolitana d’incorporar l’app com a mitjà de pagament de l’estacionament per minuts als aparcaments, com ja fan els aparcaments de BSM. Així, es facilita a les persones usuàries de l’app un accés fàcil i còmode des de la tria de l’aparcament fins al pagament de l’estada.

A més, l’app mostra la informació en temps real sobre la disponibilitat de places en un centenar d’aparcaments de la ciutat. Gràcies a les funcionalitats d’informació i disponibilitat de plaça, les persones usuàries de vehicles privats poden consultar quin és l’aparcament amb places lliures que tenen més a prop del destí. Això permet que els recorreguts es planifiquin i se simplifiquin, la qual cosa redueix el temps de cerca d’estacionament, el trànsit rodat, l’ocupació de l’espai públic i la contaminació.

La persona usuària pot accedir a la fitxa detallada de cada aparcament, on s’especifica l’adreça dels accessos, els horaris, el tipus de vehicles admesos, les places disponibles, les tarifes, la relació dels serveis que s’ofereixen a l’aparcament i la informació relativa al gàlib i l’amplada màxima d’accés a l’aparcament.

Pel que fa a la disponibilitat de places lliures, la informació es mostra en temps real de manera intuïtiva des del mateix punt d’ubicació de l’aparcament al mapa de l’aplicació. La informació s’expressa per mitjà d’un indicador semafòric que, de manera fàcil i immediata, aporta la informació necessària perquè la persona usuària decideixi on vol aparcar.

Etiquetes associades a la notícia