L'Arxiu Municipal de Barcelona rep la donació del fons de la Família Escolà-Gil

Recentment s’ha formalitzat la donació del fons documental de la Família Escolà-Gil a través de la Sra. Mercè Ferrer, hereva de la documentació pertanyent a la seva àvia Manuela Gil Llompart, la qual va ser l’última propietària de la finca “La Torre de Sant Gervasi”, actualment  propietat de l’Ajuntament de Barcelona i coneguda com a Parc Turó de Monterols.

El conjunt de documents que ha ingressat a l’Arxiu, concretament a l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, ens ajuden a conèixer la història de l’actual espai de lleure (Parc de Monterols): qui van ser-ne els propietaris a partir del segle XVII, a què es dedicaven, quins interessos tenien, a més dels contextos socials, polítics i econòmics que van causar que el Turó canviés de mans en diferents ocasions.

Entre la documentació de la Família Escolà-Gil que la Sra. Ferrer ha donat a l’Arxiu consta documentació notarial de diferents èpoques, a més de plànols i dibuixos de la finca i, fins i tot, algunes caixes amb plaques de vidre estereoscòpiques de la Torre i els seus jardins. La responsabilitat que adquireix l’Arxiu Municipal de Barcelona a partir de la donació d’aquest fons és la custòdia i el tractament de la documentació ingressada, a més de la seva descripció i difusió.

Com a agraïment a la donació del fons, tant des de l’Arxiu Municipal de Barcelona com des del Districte de Sarrià – Sant Gervasi s’ha programat un acte que tindrà lloc el proper dijous, 10 de novembre, a partir de les 16.30 h, a la Biblioteca Joan Maragall, on hi assistirà la Sra. Ferrer i serà presidit pel regidor del Districte, el Sr. Albert Batlle, i l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Joaquim Borràs. Així mateix, el dissabte 12 de novembre al matí es destaparà una clúnia commemorativa al Parc Turó de Monterols amb una breu explicació de la història d’aquest espai, així com també es presentarà un opuscle realitzat per la responsable d’arxiu i gestió documental de l’Arxiu Municipal del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, la Sra. Roser Visa.

Etiquetes associades a la notícia