L’“Associa’t a la festa” torna per la Mercè

Un any més, les entitats i associacions de Barcelona es presenten a la ciutadania durant les Festes de la Mercè per fer visible la seva tasca, la riquesa i la diversitat de la cultura popular, amb un ampli ventall d'activitats a la plaça de Catalunya.

21/09/2018 16:52 h

Marc Royuela Pérez

L’“Associa’t a la festa” oferirà més de dues-centes activitats lúdiques i familiars per als veïns i les veïnes que s’hi acostin entre els dies 22 i 24 de setembre.

Durant els tres dies que duri l'”Associa’t a la festa”, l’emblemàtica plaça de la ciutat es transformarà completament per oferir aquest festival creat des de la diversitat, amb espectacles, tallers i activitats que destil·len allò que mou l’energia social i comunitària de la nostra ciutat. La iniciativa estarà estructurada en tres eixos.

Les activitats en xarxa formen el primer dels tres pilars que sustenten la iniciativa. En l’edició d’enguany, les entitats han generat, conjuntament, fins a 25 projectes en comú. D’altra banda, les propostes familiars i infantils comprendran fins a 50 activitats diferents, que inclouen gimcanes, jocs educatius, propostes de medi ambient i fins i tot una ludoteca per als més petits, entre altres.

Finalment, l’Espai de Comunicació, ubicat al centre de la plaça de Catalunya, serà l’escenari en què set ràdios comunitàries de la ciutat (7deRàdio Barcelona, Boca Ràdio, Ràdio Ateneu del Clot, Ràdio Ciutat Vella, Radio Nikosia, Ona Sants-Montjuïc i Ràdio Trinijove) compartiran programació, seguint l’activitat diària de l'”Associa’t a la festa”.

Espais per a tothom

A partir d’aquests blocs d’activitats, la plaça es convertirà en un enclavament singular en què els visitants de la ciutat podran passejar per diversos espais diferenciats i oberts.

  • Dos escenaris per a propostes escèniques, com ara actuacions musicals, dansa i balls tradicionals.
  • Tres carpes per a tallers i activitats infantils i familiars, en què es duran a terme manualitats, jocs educatius i tradicionals, titelles o la mateixa ludoteca, per difondre valors com la criança compartida o l’ecologisme.
  • Tres zones a peu de plaça per gaudir d’actuacions en petit format, números de circ, acrobàcies, gimnàstica artística, coreografies de Bollywood, i molt més.
  • La lliure expressió serà la protagonista a la zona d’art urbà i murals.
  • La haima solidària, on no només es podrà prendre un bon te sinó també guarnir-se amb vestimentes típiques i assistir a tallers de sensibilització per la lluita del poble sahrauí.
  • En l’espai de comunicació, esmentat anteriorment, les ràdios comunitàries de la ciutat explicaran amb detall el desenvolupament de l'”Associa’t a la festa”.
  • Una cafeteria de comerç just.
  • Un Quiosc de les Entitats, que aplegarà informació sobre les associacions participants.
  • L’espai Millor Adopta és el lloc on es fomentarà l’adopció i la tinença responsable d’animals.

Una activitat d’èxit

L’edició de l'”Associa’t a la festa” del 2017 va tenir una assistència de 115.000 persones durant els 3 dies, 1.800 persones vinculades a les entitats participants i més de 100 implicades en l’organització. S’espera que en l’edició present les xifres es mantinguin i que es faci visible la riquesa, la diversitat, l’energia i la vitalitat del teixit associatiu de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia