L’Economia Social i Solidària s’enforteix amb el lideratge de les dones

Els programes de Barcelona Activa "Construïm en femení les Altres Economies" i "Camí de la solidesa" conclouen amb un nou èxit de participació: durant sis mesos s’ha acompanyat i enfortit tretze organitzacions i vint projectes d’emprenedoria en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS) impulsats i gestionats majoritàriament per dones.

30/03/2018 20:08 h

Economia Social Solidaria

El mes d’octubre passat es va iniciar una nova edició de dos dels programes de Barcelona Activa destinats exclusivament a dones: d’una banda, “Construïm en femení les Altres Economies” per a dones emprenedores que volen impulsar un nou projecte d’economia social i solidària i, de l’altra, el programa “Camí de la solidesa” pensat per a projectes ja en marxa gestionats i liderats majoritàriament per dones que necessiten enfortir-se i millorar la seva gestió.

 

“Construïm en femení les Altres Economies”

Aquest programa acompanya les participants en el procés de creació de l’empresa posant a la seva disposició formació i assessorament personalitzat per donar la primera empenta. A més, també ofereix l’oportunitat de compartir l’experiència amb altres dones emprenedores en la mateixa situació per poder crear una xarxa de suport mutu.

L’edició d’enguany, en la qual han participat vint projectes, ha finalitzat amb el lliurament dels premis als millors projectes amb plans d’empresa en l’àmbit de l’ESS. Les guanyadores han estat les següents:

 • Primer premi (2.000 euros): Eba Inda Asnariz amb el projecte “Positive Patterns“.
  Cooperativa de patronistes de moda que se centra a oferir serveis a marques de moda sostenible o emergents, o km 0, basant-se en un manifest ètic.
 • Segon premi (1.500 euros): Gemma Badia Masoni amb el projecte “Medea Films“.
  Agència de comunicació i publicitat enfocada a projectes audiovisuals amb un discurs ètic.
 • Tercer premi (1.000 euros): Laura García Maraña amb el projecte “SialSIG“.
  Projecte de sistemes d’informació geogràfica (SIG).

Per poder participar-hi, hi ha un seguit de requisits: ser dona, més gran de 18 anys, preferiblement a l’atur; i si el projecte és col·lectiu, estar compost fonamentalment per dones i que tingui una mirada social, ecològica i amb acció al territori.

 

“Camí de la solidesa”

En l’edició d’enguany d’aquest programa, pensat per a empreses o entitats formades principalment per dones que necessiten un impuls per millorar la seva estratègia i consolidar-se, hi han participat 26 persones de 13 organitzacions diferents.

Durant aquests sis mesos, les participants han après eines i recursos per ajudar a enfortir les seves organitzacions i millorar-ne la gestió amb acompanyament i formació en les quatre temàtiques clau en la consolidació de qualsevol organització (persones, producte o servei, estratègia, i finances i economia). S’estructura en els mòduls següents:

 • Models organitzatius
 • Lideratge feminista i cura de les persones
 • Estratègies de comercialització
 • Estratègies de comunicació
 • Planificació estratègica
 • Model de viabilitat
 • Gestió econòmica
 • Planificació financera

L’acompanyament personalitzat ha anat a càrrec de persones expertes de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària, que han atès les necessitats de les diferents organitzacions des de les diferents seus de les entitats participants.

En el “Camí de la solidesa” d’enguany, hi han participat: